Winterwonderland in het groot en klein in Madurodam

Vier de feestdagen groots in Madurodam

Madurodam: ontdek wat Nederland zo bijzonder maakt! Nieuws door
Foto 1. Madurodammertjes staan in de rij voor een portie oliebollen. Foto: Winterweken Madurodam.

archief oud artikel 28 december 2016 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Zelfs minipoppetjes vieren de feestdagen. En eigenlijk doen ze dat net als wij: met een dagje uit in de kerstvakantie. Ze schaatsen, genieten van lekker eten en zitten samen gezellig rondom een kampvuur. Vier de feestdagen met de Madurodammertjes tijdens de Winterweken in Madurodam. Doe mee aan allerlei winterse activiteiten - stap bijvoorbeeld in een sneeuwbol of volg de winterspeurtocht door een prachtig versierde miniwereld. Ludmilla Molina van Madurodam: "December pakken we altijd groots aan."

Op de foto in een sneeuwbol

Tijdens de Winterweken is Madurodam omgetoverd tot winterdecor. Een betoverende wereld in het klein, waar de feestdagen groots worden gevierd. Molina: "Er is heel veel extra verlichting in het park, wel meer dan vijftigduizend lichtjes. De vuurtoren op het voorplein is mooi uitgelicht en de miniaturen en de wandelpaden zijn met lichtjes versierd. Als het gaat schemeren loop je dus in het donker door een verlicht Madurodam." Om je heen zie je miniatuurpoppetjes schaatsen op de grachten, in de rij staan voor een oliebollenkraam en over de kerstmarkt slenteren. Er ligt sneeuw op de daken en her en der staan kerstboompjes. Er is zelfs een kleine ode aan de Elfstedentocht. Voor de bezoekers is er ook winters entertainment. "Er staat buiten een opblaasbare snow globe waar kinderen in kunnen kruipen terwijl hun ouders foto's maken." In de sneeuwbol kunnen kids strooien met sneeuw en poseren met cadeautjes. "Dat ziet er heel schattig uit."

Sfeervolle soundtrack in de sneeuw

Mensen roosteren buiten op het plein broodjes worst boven het kampvuur terwijl een singer-songwriter sfeervolle liedjes speelt. De activiteiten brengen minstens zoveel sfeer met zich mee als de kerstige miniatuurwereld eromheen. Er zijn blokhutten waar je poffertjes, warme chocolademelk, glühwein en stroopwafels kunt kopen en natuurlijk ontbreekt de oer-Hollandse erwtensoep niet. "Er is binnen en buiten van alles te doen", aldus Molina. "Binnen kunnen kinderen knutselen en zich laten schminken. Er is ook een winterse huiskamer met een winterse achtergrond waar je met je familie op de foto kunt." Ook leuk voor kinderen: de winterspeurtocht neemt ze mee langs alle bijzondere winterse taferelen in het park.

Handig om te weten:
  • De Winterweken in Madurodam - van 24 december 2016 tot en met 8 januari - zijn deel van de Magische Lichtjesmaand;
  • Tijdens de kerstvakantie is Madurodam geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur;
  • Op 31 december geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Op 1 januari van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Foto 2. Samen rondom het kampvuur terwijl een singer-songwriter sfeervolle liedjes zingt. Foto: Winterweken Madurodam.
Foto 3. Ontdek tijdens de Winterweken allerlei winterse taferelen in de miniatuurwereld. Foto: Winterweken Madurodam.
Foto 4. Meer dan vijftigduizend lichtjes toveren Madurodam om tot een winters paradijs. Foto: Winterweken Madurodam.

Laatst gewijzigd: 2016-12-28 14:59:29 · Gepubliceerd: 28 december 2016 - 1291