1

Dagje uit dit weekend!

Dagje uit op 7 en 8 januari? Dit zijn de leukste activiteiten

Driekoningenstoet Maastricht Redactioneel door
Foto 1. Bekijk de hilarische klusavonturen van Buurman en Buurman. Foto: Senf Theaterpartners

archief oud artikel 5 januari 2017 Toerisme Landelijk Sluit de kerstvakantie vrolijk af en ga iets leuks doen dit weekend! Ontmoet bekende vloggers tijdens Let's YouTube, vier Driekoningen in Maastricht of ervaar hoe Den Haag klinkt tijdens een bijzondere luistertentoonstelling. Fijn weekend!

Op zoek naar de koning

MAASTRICHT - Volg de drie koningen op hun kameel door de pittoreske straatjes van Maastricht. Op zaterdag 7 januari gaan ze op zoek naar de pasgeboren koning in de kribbe. Wandel mee met de Driekoningenstoet door het Jekerkwartier en begeef je tussen de herders, schapen en ezels. De optocht begint om 17:00 uur op het Onze Lieve Vrouweplein.
Is Maastricht wat te ver weg? Door het hele land wordt Driekoningen gevierd. Bekijk onze tips voor activiteiten met Driekoningen.

Ontmoet je favo beautyvloggers

HILVERSUM - Januari is beautymaand bij Let's YouTube! Op zaterdag 7 januari leer je alles over beauty en fashion tijdens de workshop van Sheling Kamkes en Yvonne Coldeweijer en op 8 januari ontmoet je vlogger Bibi Breijman tijdens een meet en greet. Combineer deze events met de YouTube Bootcamp en natuurlijk de tentoonstelling zelf in Beeld en Geluid.
Let op: voor deze events is reserveren via de website verplicht. Reserveer tickets voor de events van Let's YouTube.

Mis 'm niet: de laatste wintertrein

UTRECHT - Zondag 8 januari is voorlopig de laatste kans om winterpret te beleven op het Winter Station. Schaats nog één rondje op de sfeervolle ijsbaan en eet een hapje tussen de treinen in het Draaimolenrestaurant. Op zaterdag 7 januari bestaat het Spoorwegmuseum precies negentig jaar: op die feestelijke dag krijgen de jongste bezoekers een kleine verrassing.

Met Buurman en Buurman op de foto

EINDHOVEN - De twee klushelden Buurman en Buurman willen beroemd worden. Maar hoe doen ze dat? Volg hun hilarische avonturen tijdens de theatershow Buurman en Buurman worden beroemd, waarin natuurlijk veel misgaat. Leuk om te bezoeken met kleine kinderen. Op zondag 8 januari staan de gezelligste buurmannen van het land in Parktheater Eindhoven.

Geboem, geplof en gekletter in Den Haag

DEN HAAG - Wat hoor jij als je op straat loopt? Een blaffende hond, een dichtvallende deur, giechelende tieners? De muzikanten van Slagwerk Den Haag dagen je uit om bewust naar je omgeving te luisteren tijdens City of Sounds. De afgelopen maanden verzamelden ze samen met Haagse kinderen samples van geluiden uit de stad. Vanaf zaterdag 7 januari loop je gratis het Atrium van Den Haag binnen en luister je naar de bijzondere muziektrack die van de samples is gemaakt. Zaterdagmiddag om 15:00 uur is de officiële opening met optredens van Slagwerk Den Haag en beatboxers. De tentoonstelling is tot 27 januari te bezoeken.

Tip: geniet van de ouderwets gezellige winter in het Nederlands Openluchtmuseum. Nu met 25% korting!
Foto 2. Bezoek op de valreep het Winter Station. Foto: Het Spoorwegmuseum
Foto 3. Leer vloggen als een pro tijdens Let's YouTube. Foto: Beeld en Geluid

Laatst gewijzigd: 2017-01-12 09:34:21 · Gepubliceerd: 5 januari 2017 - 1521