Reuzenpanda's in Ouwehands: bewonder Pandasia!

Ouwehands Dierenpark Rhenen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Reuzenpandaverblijf Pandasia is nu al te bewonderen

11 januari 2017 Toerisme Rhenen, Gelderland Dit voorjaar heeft Ouwehands Dierenpark Rhenen er nieuwe bewoners bij! En niet de minste dieren, nee, heuse reuzenpanda's uit China. Chinese inspecteurs keurden het verblijf voor de panda's goed. Plan snel je bezoek naar de dierentuin en neem nu alvast een kijkje in het betoverende Pandasia.

Foto 1. De reuzenpanda's Wu Wen en Xi Yan komen dit voorjaar. Bron: © Ouwehands Dierenpark Rhenen

Chinese tempel

De panda's Wu Wen en Xing Ya zijn dit voorjaar met open armen ontvangen in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Er is hard gewerkt aan het verblijf Pandasia, dat volledig in Chinese stijl is gebouwd. De dakpannen, de oosterse versieringen, de donkerrode kleur, de houten brug: alles doet denken aan een Chinese tempel. Pandasia staat in het Aziatische gebied in de dierentuin, en daarmee zijn Wu Wen en Xing Ya buren van de rode panda's en de yak. Bewonder de dieren in hun eigen omgeving en waan je in klein China.

Een dagje dierentuin is leuk in elk seizoen. Bezoek een dierentuin met korting en bestel je tickets via DagjeWeg.NL Tickets!

Bedreigde diersoort

Dat de reuzenpanda's komen, is bijzonder nieuws. De afgelopen jaren heeft Nederland veel moeten onderhandelen met China. De reuzenpanda is namelijk een bedreigde diersoort en wordt in China ingezet als diplomatiek middel. Chinese inspecteurs bekeken het verblijf van Wu Wen en Xing Ya, en een dag later lieten ze weten dat het verblijf helemaal is goedgekeurd. Er moeten nog wat kleine dingen worden aangepast. Zo worden er klimtakken ingekort en komen er extra schuilhutten in het buitenverblijf.

Vergaderen tussen de panda's

Op zoek naar een unieke locatie voor bijvoorbeeld een vergadering? In het midden van Pandasia vind je een evenementenlocatie in Chinese sferen, met uitzicht op het buitenverblijf van de panda's. Hier organiseer je Aziatische diners, presentaties en zakelijke bijeenkomsten met maximaal tweehonderd personen.

Lees meer over de reuzenpanda's in Rhenen

Foto 2. Pandasia lijkt op een Chinese tempel. Bron: © Ouwehands Dierenpark Rhenen
Foto 3. Het verblijf van de reuzenpanda's is goedgekeurd. Bron: © Ouwehands Dierenpark Rhenen

Laatst gewijzigd: 2017-09-15 08:50:11 · Gepubliceerd: 2017-01-11 09:34:30 - 3970