De reuzenpanda's komen op 12 april naar Nederland

Ouwehands Dierenpark Rhenen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Verwelkom Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark Rhenen

14 maart 2017 Toerisme Rhenen, Gelderland Het is officieel bevestigd: op woensdag 12 april landen reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen vanuit China op Nederlandse bodem. Kort daarna zijn ze eindelijk te bewonderen in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Plan snel je bezoek!

Foto 1. Op 12 april landen Xing Ya en Wu Wen op Nederlandse bodem. Foto: © Ouwehands Dierenpark

Van dierenhotel naar Pandasia

Na maar liefst zestien jaar van overleg en voorbereiding is het dan eindelijk zover. Nadat de Chinese autoriteiten in januari het reuzenpandaverblijf Pandasia goedkeurden, stond niets meer in de weg om de prachtige dieren te verwelkomen in Nederland. Op woensdagavond 12 april hopen ze om 19:05 uur op Schiphol te arriveren. Daar verblijven Xing Ya en Wu Wen even in het speciale KLM Dierenhotel. Na een korte gezondheidscheck vertrekken ze vervolgens richting Rhenen, waar ze met een speciale route door het stadscentrum geheel in pandastijl worden onthaald. Eenmaal aangekomen in Ouwehands Dierenpark gaan ze in quarantaine. Vanaf de officiële opening bewonder je de panda's in het dierenpark.

Update: de reuzenpanda's zijn aangekomen in Nederland! Mis niets en volg op DagjeWeg.NL de tijdlijn van de reuzenpanda's.

Kom ze bewonderen

Wanneer die officiële opening plaatsvindt, is nog niet duidelijk. Wel maakt het Ouwehands Dierenpark bekend dat je vanaf de opening verplicht je tickets online moet reserveren. Zorg dus dat je erbij bent! Bekijk nu alvast het verblijf van de reuzenpanda's: Pandasia.

Allemaal dieren!

Foto 2. Kom de reuzenpanda's dit voorjaar bewonderen. Foto: © Ouwehands Dierenpark

Laatst gewijzigd: 2017-04-18 09:26:35 · Gepubliceerd: 2017-03-14 13:14:20 - 2015