Na regen komt romantiek: indoor dates

Romantisch dagje uit | Nieuws door

Blijf lekker binnen met je lief

9 augustus 2018 Toerisme Landelijk Een romantisch idee hoor: dicht tegen elkaar aan onder de paraplu, terwijl het stormt om jullie heen. De realiteit is vaak minder idyllisch. Je probeert keiharde windvlagen te ontwijken om je kapsel te redden, bibbert aan één stuk door terwijl je een goede indruk probeert te maken en je rent om de haverklap achter je - toch al kapotte - paraplu aan. Klinkt al een stuk minder romantisch. Wees verstandig en ga voor deze indoor date ideeën.

Foto 1. Een museum is hartstikke romantisch om samen heen te gaan. Bijvoorbeeld het Rijksmuseum in Amsterdam. Foto: Erik Smits.

Samen kunst kijken

"Hé, ga je mee naar een museum?" klinkt misschien niet als de meest romantische uitnodiging, maar het zal je verbazen hoe romantisch musea zijn. De prachtige gebouwen, de honderden kunstwerken waar verhalen vol liefde en tragiek achter schuilgaan... Een kunstwerk was vroeger vaak een openlijke liefdesbrief. Een ode aan een mooie vrouw, of aan een land. Als je het zo bekijkt, lopen musea over van de romantiek.

Een sprong in het diepe

Verdrink in elkaars ogen, maar houd wel je hoofd boven water. Misschien niet de meest geschikte activiteit voor een eerste date, maar zeker leuk om te doen als je elkaar al iets langer kent: naar een overdekt zwembad. Wedstrijdjes baantjes trekken en schoonspringen voor de fanatieke romantici en bubbelbaden en kruidenbaden met een tropisch tintje voor de rustzoekers. En als je er écht klaar voor bent, doe dan samen een dagje wellness en sauna. Geen zorgen - er zijn badpakdagen.

Klassiekers van weleer

Er is niets mis met klassiekers! Klassiekers zijn geen clichés, maar succesverhalen. Samen een hapje eten, misschien later ergens anders aanschuiven en samen iets drinken. En als je bang bent dat je niet weet wat je moet zeggen, is een film altijd een goed idee. Schept sowieso een band, helemaal opgaan in een andere wereld en een bak popcorn delen. En natuurlijk de hamvraag: gaan jullie elkaars hand vasthouden of niet?

Meer romantische uitjes

Foto 2. Een regenbui hoeft de romantiek niet te verpesten. Foto: Pexels.com.
Foto 3. Een drankje of romantisch diner voor twee? Altijd een goed idee voor een date. Pexels.com

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-07-17 16:46:26 · Gepubliceerd: 2017-01-13 14:22:28 - 19756