Leuk! Gratis tulpen plukken op Nationale Tulpendag

Nationale Tulpendag 2020 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Dam in Amsterdam omgetoverd tot kleurrijke pluktuin

17 januari 2020 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Een bosje tulpen fleurt de winterse dagen op. Vier de start van het tulpenseizoen mee tijdens de Nationale Tulpendag! Kom op zaterdag 18 januari gratis tulpen plukken op de Dam in Amsterdam en haal de eerste kleurrijke bloemen in huis. De geïmproviseerde pluktuin is niet te missen: duizenden tulpen staan pal voor de poorten van het Paleis op de Dam te stralen.

Foto 1. De Nationale Tulpendag is de start van het tulpenseizoen, pal voor het Paleis op de Dam. Kom plukken! Foto: Tulpentijd.nl/VidiPhoto.

Tulpen uit Amsterdam

Het wordt op zaterdag 18 januari zomaar een beetje voorjaar in Amsterdam. Al in de vroegte toveren tulpenkwekers de Dam om tot een grote pluktuin, met 200.000 (!) kleurrijke tulpen. Vanaf 13:00 uur ben je welkom om gratis je bosje tulpen bij elkaar te plukken. Het event wordt dan officieel geopend door wenskinderen van Make-A-Wish Nederland. Na het startsein mag iedereen een bosje van maximaal twintig tulpen plukken. Maar voor die tijd kun je natuurlijk de bloemenzee al komen bewonderen vanaf de speciale kijkersbrug. Ideaal voor een selfie-momentje met een oer-Hollands tafereel op de achtergrond! De tuin is open tot 17:00 uur, maar op is op.

Tulpentijd vol positiviteit

Het thema van de Nationale Tulpendag is dit jaar World of Colours. Dit past perfect bij het event: er komen jaarlijks duizenden mensen op af. Mensen van allerlei verschillende religies, culturen en landen. Zo'n gratis event brengt een vleugje fleurige positiviteit in de hoofdstad en brengt mensen van over de hele wereld samen. Het thema World of Colours benadrukt dit. Er worden duizenden plukkers uit zo'n honderd landen verwacht.

Start tulpenseizoen

De Nationale Tulpendag wordt sinds 2012 jaarlijks gevierd, met elk jaar een ander thema en een ander design. Aanleiding voor het kleurrijke feest, bedacht door de tulpenkwekers van Tulpen Promotie Nederland, is de start van het snijtulpenseizoen. Tot en met mei kom je de Hollandse bloemen weer overal tegen. Grijp je zaterdag mis? Dan is een bezoekje aan de bloemist natuurlijk ook een goede optie om de lente alvast welkom te heten.

Meer fleurige bloemenuitjes

  • Een lenteklassieker: bloemenparadijs Keukenhof in Lisse. In 2020 dagelijks open van 21 maart tot en met 10 mei;
  • Droom weg tussen duizenden bloemen in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Naast de prachtigste flora vind je hier ook aapjes, lori's en fladderende vlinders;
  • Ontdek bloemen en planten van over de hele wereld in het centrum van Leiden. In Hortus botanicus Leiden krijg je naast een flinke dosis natuur ook een lesje geschiedenis. Vergeet niet langs de parel van de Hortus te lopen: de reuzenwaterlelie;
  • Even je verstand op nul zetten en alleen maar bezig zijn met bloemen plukken. Haal de Roodkapje in je naar boven en stel je boeket samen in Bloemenpluktuin in Amsterdam.
Foto 2. Kom gratis tulpen plukken op de Dam in Amsterdam. Het sympathieke event trekt jaarlijks duizenden mensen van over de hele wereld. Foto: Tulpentijd.nl/VidiPhoto.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-01-15 17:15:31 · Gepubliceerd: 2017-01-19 15:15:25 - 2885