Dagje uit dit weekend!

Wat is er allemaal te doen? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Wat is er te doen op 28 en 29 januari?

26 januari 2017 Landelijk Ga knallend het Chinese Nieuwjaar in en leer een paar woordjes Mandarijn. In Slot Zeist vier je Mozarts verjaardag in een sprookjesachtige Barok-setting en in Hoorn loop je Darth Vader tegen het lijf. De leukste tips voor dit weekend op een rij!

Foto 1. Ontmoet je Star Warshelden in het Museum van de 20e Eeuw. Foto: Benno Ellerbroek Photography.

Lang leve Mozart

ZEIST - Vier de 261ste verjaardag van Mozart in stijl en trek een sierlijke baljurk of pofbroek aan. In Slot Zeist waan je je op 28 januari in de tijd van de barok. Tijdens Mozart Leeft! geniet je in een sprookjesachtige setting van Mozart's muziek, brengen heuse lakeien lekkere hapjes rond en leer je elegant dansen van de beste barokdansers van Nederland.

Chinees vuurwerk

ROTTERDAM - In Rotterdam wordt er dit weekend een heel ander feestje gevierd. Op zaterdag 28 januari is het namelijk Chinees Nieuwjaar! Dit wordt naar Chinees gebruik ingeluid met een ceremonie van het wekken van de leeuw, een optocht en talloze Chinese activiteiten. Leer Chinees koken, bekijk Kungfu-optredens en luister naar spannende Chinese sprookjes. Je kunt zelfs een spoedcursus Mandarijn volgen! Het hoogtepunt van de dag is, en ja hoe kan het ook anders, een spectaculaire vuurwerkshow!

Een brutale kunstenaar

AMSTERDAM - Kom langs in het Rembrandthuis waar vanaf 27 januari tot en met 23 april 2017 nieuw werk te zien is van de Britse kunstenaar Glenn Brown (1966). In de tentoonstelling 'Glenn Brown – Rembrandt: After Life' zie je confronterende werken van Brown die een duidelijke link hebben met het werk van Rembrandt en zijn tijdgenoten. Kenners noemen zijn kunst brutaal omdat hij zich het werk van Rembrandt durft toe te eigenen. Een spannende tentoonstelling dus! In het Rembrandthuis is natuurlijk ook de kunst van Rembrandt zelf te bewonderen.

Speciale dag voor Star Wars lovers

HOORN - Star Wars lovers opgelet! Op zondag 29 januari is het Star Wars Verzamelaarsdag in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Kom oog in oog te staan met Dart Vader, Storm Trooper en Prinses Leia. Verschillende leden van de Star Wars kostuumvereniging zijn bij de dag aanwezig. En er is een heuse Star Wars beurs waar je vintage spulletjes kunt ruilen of kopen. Heb je zelf ook een verzameling? Je kunt je speelgoed op de beurs laten taxeren!

Kledingspelden uit de Middeleeuwen

LEIDEN - Wat weet jij van de mode in de Oudheid en de Middeleeuwen? Leer er alles over in de tentoonstelling Fibula's vanaf 28 januari te zien in het Rijksmuseum van Oudheden. Zo'n vierhonderd fibula's worden hier tentoongesteld. Dit zijn kledingspelden gemaakt van brons en edelmetaal die mannen en vrouwen vroeger gebruikten om hun mantels mee dicht te spelden. Prachtige unieke spelden met allemaal een ander verhaal van honderden en zelfs duizenden jaren geleden. De tentoonstelling is tot en met 7 januari 2018 te zien.

Tip: Boek je kaartjes voor het Museum van de 20e Eeuw met 20% korting via DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Een aantal werken van Glenn Brown. Foto's: Rembrandthuis.
Foto 3. Openingsceremonie Chinees Nieuwjaar. Foto: Evert Buitendijk.
Foto 4. Dansen in je Baljurk. Foto: Mozart Leeft!
Honderden fibula's uit de Middeleeuwen. Foto: Rijksmuseum van Oudheden.

Laatst gewijzigd: 2017-01-27 09:53:57 · Gepubliceerd: 2017-01-26 11:19:47 - 2033