Heel veel tips om te doen in de voorjaarsvakantie

Meer tips voor in de voorjaarsvakantie |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Maak een feestje van je vakantie met deze 9 tips

9 februari 2017 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland De enige troost in deze gure winterdagen: vakantie. De tijd om even helemaal tot rust te komen en inspiratie op te doen voor de komende periode. Leg je werk aan de kant, koop een bos tulpen, zet een vrolijk muziekje op en plan een leuk dagje uit. Wij geven tips om te doen in de voorjaarsvakantie! Swing mee met een musical, loop een magische lichtjesroute door de dierentuin of ontmoet eeuwenoude helden.

Foto 1. Ontdek duizenden verhalen van Madurodam. Foto: Madurodam.

Magie in de dierentuin

ARNHEM - Zelfs slakken worden ineens sprookjesachtig. In de voorjaarsvakantie verandert Koninklijke Burgers' Zoo in een magisch lichtfestijn tijdens Burgers' Light! Loop de route langs honderden lichtgevende figuren en vergeet ook niet de échte dieren welterusten te zeggen. Burgers' Light bezoek je van 17 februari tot en met 5 maart. Het park is deze dagen geopend tot 21:00 uur.

Niet alleen voor huisvrouwen

AMSTERDAM - Nee, je hoeft echt niet met je aanrecht getrouwd te zijn om naar de Huishoudbeurs te mogen. Van 17 tot en met 26 februari doe je inspiratie op op het gebied van fashion, beauty, vrije tijd, gezondheid en ja, óók eten. Shop vintagekleding van BN'ers als Carice van Houten en Esmee van Kampen, volg een workshop handlettering en vraag fitgirl Fajah Lourens persoonlijk tips voor jouw voedingspatroon. Combineer de beurs met een dagje Amsterdam.

Vrouwen van Rotterdam

ROTTERDAM - Over girlpower gesproken: vanaf 18 februari bekijk je hoe vrouwen hun steentje bijdroegen aan de wederopbouw van ons land na de Tweede Wereldoorlog. In Vrouwen van Rotterdam zie je stoere stewardessen, daadkrachtige politici en veel meer bekende en minder bekende vrouwen die, ieder op haar eigen plek, veel betekenden.

Altijd leuk: Madurodam

DEN HAAG - Iedere Nederlander moet er minstens een keer in z'n leven naartoe: de betoverende miniwereld Madurodam. Loop via de Erasmusbrug langs de Domtoren, bekijk hoe de Gouden Koets het Binnenhof binnenrijdt en laat een vliegtuig opstijgen op Schiphol. In de wereld van de Madurodammertjes komen duizenden verhalen tot leven!

Net zo slim als Leonardo da Vinci

AMSTERDAM - Hij schilderde de Mona Lisa, maar was hiernaast - om maar iets te noemen - architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuur- en scheikundige, beeldhouwer, schrijver en componist. Ontmoet Leonardo da Vinci in de Beurs van Berlage en laat je inspireren door dit multitalent. Loop langs replica's van zijn uitvindingen, zoals de vliegmachine waarmee hij al in de vijftiende eeuw op de proppen kwam. De tentoonstelling is te bezoeken van 27 januari tot en met 20 juni 2017.

Dwalen in ondergrondse tunnels

VALKENBURG - Waan je in de tijd van dappere ridders en mooie jonkvrouwen in Valkenburg, waar de ruïnes van een echt kasteel liggen. De Fluweelengrot in Zuid-Limburg is eeuwenoud en werd vroeger door ridders gebruikt als vluchtroute. Ontdek hoe het leven was in de middeleeuwen en dwaal door de ruïnes en het spannende labyrint. Weet jij de weg nog terug te vinden?

Showtime!

UTRECHT - Een sprankelende show vol dans, muziek en bekende hits: bezoek The Bodyguard! Laat je meeslepen in het spannende verhaal van Rachel Marron, die wordt gestalkt door een engerd. Lukt het haar bodyguard haar te beschermen? Vrijwel alle hits van Whitney Houston komen voorbij. Lees alvast de recensie van The Bodyguard en ontdek het leven van de sterren in de backstagetour.

Word een zeeheld

AMSTERDAM - Stap in de wereld van stoere zeehelden, grote schepen en kanonnen. Het Scheepvaartmuseum organiseert in de voorjaarsvakantie familierondleidingen waarbij je kennismaakt met Michiel de Ruyter. Van 18 februari tot en met 5 maart kunnen kinderen van zeven tot en met twaalf jaar iedere dag om 13:00 uur aansluiten bij deze spannende tour. Kleuters gaan op reis met Rinus de Rat en zijn vriend kapitein; deze tour start iedere dag om 12:00 uur en 14:00 uur.

Voor de smulpaapjes

NIJMEGEN - In de vakantie mag je altijd net wat ongezonder eten dan anders. Wat dacht je van een pannenkoekencruise? Gezellig varen met z'n allen terwijl je smult van pannenkoeken met stroop, kaas en poedersuiker.

Foto 2. Ontdek de uitvindingen van Leonardo da Vinci. Foto: Beurs van Berlage.
Foto 3. Wandel tussen de lichtgevende dieren. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo.
Foto 4. In het Scheepvaartmuseum word je zelf een zeeheld. Foto: Scheepvaartmuseum.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-03-06 09:12:43 · Gepubliceerd: 2017-02-09 16:40:43 - 1835