1

Top uitjes voor dit weekend

Wat is er te doen op 25 en 26 februari?

Wat is er allemaal te doen? Redactioneel door
Foto 1. Links: Actrices Marly van der Velden en Carolien Spoor met vintage fashion. Rechts: De bruiloft op de Huishoudbeurs. Foto's: Huishoudbeurs.

archief oud artikel 23 februari 2017 Toerisme Landelijk Het mag dan wel carnavalsweekend zijn, maar er is nog veel meer te beleven. Of je nu uitbundig wilt feesten of liever een weemoedig filmpje pakt: dit zijn de leukste tips voor dit weekend. En als je nou écht slim bent, pik je even een fijne korting mee voor de voorjaarsvakantie.

Bios brengt ode aan Dick Bruna

UTRECHT - Als ode aan Dick Bruna die vorige week overleed, draait nijntje de film vanaf donderdag 23 februari in Kinepolis Jaarbeurs. In de film gaat nijntje samen met haar vriendjes op een speurtocht door de dierentuin. Onderweg komen ze allerlei dieren tegen. Het is een interactieve film: nijntje vraagt de kijkers af en toe om hulp.

Tip voor als je dan toch in Utrecht bent: ga naar het nijntje museum.

Droom van elke chocoladeliefhebber

AMSTERDAM - Wist je dat goede chocolade net zoiets is als een goede wijn? De streek waar de cacao vandaan komt, is bepalend voor de smaak. En dat proef je op het chocoladefestival Chocoa Festival op zaterdag 25 en zondag 26 februari. Want proeven is een héél groot onderdeel van het festival. Maar het heeft ook een leerzaam tintje: je leert waar je chocolade vandaan komt, of dat oké is en wat dat voor de smaak betekent. En dat het kopen en eten van chocolade - helaas, helaas - misschien niet voor eeuwig vanzelfsprekend zal zijn.

Geen huisvrouwen met korte kapsels

AMSTERDAM - Snuffelen tussen de kleding van actrices Carolien Spoor, Carice van Houten en Hadewych Minis. Een lesje gezond leven van goeroe Fajah Lourens en - jawel - mannelijke strippers om bij weg te kwijlen. De Huishoudbeurs doet zo'n beetje alles om van het 'suf en voor huisvrouwen met korte, pittige kapsels' imago af te komen. En dat lukt aardig! Tot en met zondag 26 februari kun je in de Amsterdam RAI shoppen tot je er bij neervalt en zelfs iemands bruiloft bijwonen. Lees hier een uitgebreid artikel over wat er allemaal te doen is op de Huishoudbeurs.

Leg de link tussen Luther en Twitter

DEN HAAG - Kunnen we nog zonder sociale media? Ze zijn niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Er zijn zelfs veel mensen die we alleen online kennen. Vijfhonderd jaar was het gedrukte boek helemaal hot. De tentoonstelling Conn3ct. Impact van drukpers en sociale media in Museum Meermanno, die vanaf vrijdag 24 februari te te bezoeken is, zet oude en nieuwe media naast elkaar. Want ze hebben van alles gemeen: mensen gebruiken ze om verhalen te vertellen, te delen. Leuk: je kunt tijdens de tentoonstelling zelf inloggen en online gaandeweg je mening geven en contact leggen met andere bezoekers.

Extra tips voor dit weekend

Bekijk al onze tips voor een dagje uit in de voorjaarsvakantie!
Foto 2. Bezoek de interactieve tentoonstelling 'Conn3ct. Impact van drukpers en sociale media' in Museum Meermanno. Foto: David Coppoolse.
Foto 3. Bekijk nijntje de film in Kinepolis Jaarbeurs. Foto: Printscreen Trailer nijntje de film, YouTube.

Laatst gewijzigd: 2017-02-24 11:52:06 · Gepubliceerd: 23 februari 2017 - 1965