Van Mondriaansokken tot slapen in een Mondriaanhotel

Meer tentoonstellingen |  
Nieuws door
Foto 1. De grootste Mondriaan ter wereld op het stadhuis van Den Haag. Foto: Den Haag Marketing

100 jaar De Stijl: de grootste Mondriaan ter wereld en andere must sees

23 februari 2017 Cultuur Landelijk Eten van Mondriaanservies met Mondriaansokken aan en winkelen in een straatje vol met Mondriaanversiering. Nederland is dit jaar in de ban van Piet Mondriaan want het is honderd jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Vier het feestje mee en bezoek een tentoonstelling rondom het werk van legendarische kunstenaars als Theo van Doesburg, Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld.

Grootste Mondriaan ter wereld

DEN HAAG - Tijdens een dagje uit in Den Haag is het stadhuis een echte must see. Op het gebouw vind je namelijk het grootste Mondriaanschilderij ter wereld! Maar het stadhuis is niet het enige Haagse gebouw dat een Mondriaanmetamorfose onderging. Zo vind je in de Hofvijver de bekende vlakken en lijnen in primaire kleuren in het water liggen. In de Fahrenheitstraat zijn verschillende winkels in Mondriaanstijl versierd en bij VVV Den Haag koop je echte Mondriaansokken! Daarnaast is in het Gemeentemuseum tot 21 mei de tentoonstelling Piet Mondriaan en Bart van der Leck te bekijken. Een fascinerende tentoonstelling over hoe vriendschap tussen twee vrienden het begin is van een nieuwe kunsstroming.

Tip: Kunst spotten in de Amersfoortse grachten? Waterlijn Amersfoort organiseert speciale rondvaarten geïnspireerd door het Stijljaar met als thema 'Heilige huisjes'.

Ruzie om de bloemen van Mondriaan

WINTERSWIJK - Wist je dat Mondriaan en andere Stijlkunstenaars tijdens hun carrière in de Stijlperiode naast abstracte kunst ook gewoon realistische kunst maakten? Zo schilderde Mondriaan nog steeds bloemen. Onder de kunstenaars leidde het tot spannende discussies. Het leuke is dat je juist het realistische werk van de Stijlkunstenaars kunt bekijken. Tot en met 24 september hangt er werk van Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Bart van der Leck en Vilmos Huszár in Museum Villa Mondriaan.

De Stijl als inspiratiebron

AMSTERDAM- Hoe inspireerde De Stijl naoorlogse kunstenaars? Die vraag krijg je beantwoord in de tentoonstelling De Stijl in het Stedelijk. Je vindt er zowel werk van kunstenaars die zich strak aan de ideologie van De Stijl houden, als werk van naoorlogse kunstenaars met een andere interpretatie. Kom vóór 22 mei langs in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Mondriaan to-dolijstje

  • Slaap een nachtje in Mondriaanstijl in het Bilderberg Europa Hotel.
  • Bekijk de Mondriaan in het water van de Hofvijver in Den Haag
  • In Waves, het restaurant van Grand Hotel Amrâth Kurhaus geniet je van een Mondriaanmenu, inclusief een speciaal ontworpen Mondriaanservies dat je na afloop mee naar huis mag nemen!
  • Meer weten over het jaar van Mondriaan? Lees ook Heel Nederland viert 100 jaar De Stijl.
Foto 2. Een selfie in een Mondriaan Photobooth. Foto: Den Haag Marketing.
Foto 3. Gerrit Rietveld, Red and Blue Chair, 19191950, coll. Stedelijk Museum Amsterdam en Elsworth Kelly, Blue and Red Rocker, 1963, coll. Foto: Stedelijk Museum Amsterdam.
Foto 4. Het Bilderberg Europa Hotel in Mondriaanstijl. Foto: Den Haag Marketing.
Foto 5. De Stijl en Metz & Co: Bart van der Leck. Foto: Het Rijksmuseum.
Foto 6. Geometrische vormen Mondriaan in de Hofvijver van Den Haag. Foto: Den Haag Marketing.

Laatst gewijzigd: 2017-08-11 13:25:21 · Gepubliceerd: 2017-02-23 11:05:04 - 1799