1

Wandelingen waar je spontaan vrolijk van wordt

Fluitend met een knapzak op pad door glooiende landschappen

Meer wandelroutes Nieuws door
Foto 1. Wandelaars passeren een hekje in Nationaal Park Drentsche Aa. Foto: Ad Snelderwaard.

archief oud artikel 28 februari 2017 Natuur Landelijk Bloeiende bloemen, zoemende bijen en een heerlijk gevoel van vrijheid. Het is tijd voor een wandeling! Maak een wandeling door prehistorische heidevelden, ontdek de Wandelroute van het Jaar 2017 of ga gewoon eens zonder schoenen en sokken op pad. Wij geven tips voor de leukste wandelingen.

Wandel door de prehistorie

BERGEN AAN ZEE - Wandel door een weids landschap met pittoreske boerderijen, uitgestrekte dorpen prachtige esdorpen in de Kop van Drenthe. Wie een gedeelte van het Groot-Frieslandpad loopt, kijkt zijn ogen uit. Het pad van maar liefst 362 kilometer lang is zelfs uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2017. Officieel begint de route in Bergen aan Zee en eindigt deze in het Duitse plaatsje Leer, maar uiteraard kun je ook een paar kilometer er tussenin pakken. Aanrader in Drenthe is ook Nationaal Park Drentsche Aa. Omgeven door hunebedden, grafheuvels en de heide zoals die er vroeger uit zag, waan je je hier voor even in de tijd van de prehistorie. Tip: nog verder de prehistorie in duiken? Breng een bezoekje aan het Hunebedcentrum in Borger!

Doe eens gek en wandel zonder schoenen!

BRUNSSUM - Trek je schoenen en sokken maar uit. En nee, niet om vervolgens als een zoutzak op de bank te zitten! In het BloteVoetenPark ga je lekker op je blote voetjes over zachte en harde ondergronden, over boomschorsen en harde kiezels. En je mag ongegeneerd banjeren door de modder. Niet alleen superspannend maar ook erg gezond! Onderweg kom je allerlei hindernissen tegen, zoals evenwichtsbalken en hindernissen over de vijver. Is je dat iets te gortig? Dan kun je de hindernissen ook gewoon overslaan. BloteVoetenPark is open tot en met 29 oktober van 11:00 uur tot 18:00 uur.

Kunst spotten in de Grebbelinie

RENSWOUDE - Wandel langs de meest prachtige kunstwerken op een plek met een rijke geschiedenis. De kunstwerken die je tijdens de Beeldenroute De Grebbelinie 2017 tegenkomt, zijn allemaal geïnspireerd op het bijzondere landschap van De Grebbelinie. Deze plek is vanaf de aanleg in 1744 tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog een belangrijke verdedigingslinie voor Nederland geweest. Daarnaast is het ook landschappelijk en ecologisch gezien een prachtige parel te noemen. Geniet van het kabbelende water van de Lunterse beek en verwonder je over de ijsvogel en de zeldzame lepelaar. Kunst spotten in het Grebbeliniegebied kan van 13 mei tot en met 1 oktober 2017. Tip: Stap je liever op de fiets? Probeer dan eens de Fietsroute Grebbelinie Renswoude Woudenberg Scherpenzeel.

Beleef het voorjaar in de stad!

AMSTERDAM - Lekker met een fris biertje op het terras na een stevige stadswandeling? Tijdens een dagje Amsterdam kun je bij verschillende cafés terecht voor een gratis wandelroute die je langs de leukste winkels, musea, restaurants, lunchrooms, proeflokalen, cafés, bars en theaters in Amsterdam leidt. Tip: het is ook leuk je wandeling te combineren met een Walking Dinner.

Nog meer tips voor lentewandelingen

  • Luister naar de lenteroep van de wulp en geniet van paarse pinksterbloemen. Maak een wandeling van vier kilometer met een gids van Natuurmonumenten over het Veenweidepad ten zuiden van Wanneperveen.
  • Lekker banjeren door het moeras? In De Wieden verken je dit waterrijke natuurgebied met een wandeling op het Klompenpad.
Foto 2. Tulpen, tulpen en nog eens tulpen... Hier word je toch spontaan vrolijk van? Foto: Pexels.com.
Foto 3. Landschap in De Grebbelinie rondom Renswoude. Foto: Ellen Bouter.

Laatst gewijzigd: 2024-01-23 08:55:17 · Gepubliceerd: 28 februari 2017 - 3158