1

Twinkel, twinkel: sterrenkijken doe je hier

En nu maar hopen op een heldere lucht

Landelijke Sterrenkijkdagen 2017 Nieuws door
Foto 1. Kom op 3, 4 en 5 maart op verschillende locaties gratis naar sterren turen tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen 2017. Pexels.com.

archief oud artikel 1 maart 2017 Wetenschap Landelijk Een glimp van Venus opvangen, turen naar Mars en Jupiter van dichtbij zien. Op 3, 4 en 5 maart zijn de Landelijke Sterrenkijkdagen 2017. Sterrenwachten en zelfs dierentuinen zetten hun telescopen alvast voor je klaar en organiseren leuke - en vaak gratis - activiteiten voor als het te bewolkt is om sterren te kijken.

Turen in de Drentse natuur

ASSEN - Op vrijdagavond 3 maart en op zaterdagavond 4 maart staan er telescopen opgesteld bij de vijver aan de Rode Heklaan in Assen. Als het lekker donker is met een heldere lucht, moet dat aan het water een prachtig uitzicht opleveren! Het wordt georganiseerd door Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Noord-Drenthe en je mag gratis komen turen. Met slecht weer hebben ze ook rekening gehouden: als het sterrenkijken niet lukt, vertellen experts en liefhebbers je alles over sterren en het heelal.

Sterren bewonderen in ARTIS

AMSTERDAM - Apen, zeehonden, leeuwen: dierentuin ARTIS zit vol exotische, prachtige beesten. Maar op zaterdag 4 maart kun je er ook sterren bekijken tijdens de Sterrenkijkavond in het Planetarium. D etelscopen staan buiten het Planetarium voor je klaar. Is het bewolkt? Geen probleem, want in het Planetarium zelf is er ook van alles te doen. Knutsel je eigen sterrenklok, ontwerp een planeet en doe mee aan workshops. Toegang is gratis. Er zijn sowieso tot en met zondag 5 maart allerlei leuke activiteiten in het Planetarium van ARTIS.

Tip: nog een leuk wetenschappelijk uitje! Als je dan toch in Amsterdam bij ARTIS bent, ga dan ook even langs bij Micropia. Micropia is het enige museum ter wereld waar je alles ontdekt over microben - de verborgen spionnetjes die ons complete leven beïnvloeden. Normaal zijn al die microben dus onzichtbaar, maar in het museum kun je ze dankzij allerlei foefjes en leuke opdrachten in de gaten houden.

Foto 2. Kom op verschillende locaties gratis naar sterren turen tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen 2017. Pexels.com.

Laatst gewijzigd: 2017-03-01 14:46:55 · Gepubliceerd: 1 maart 2017 - 874