Maak kennis met tante Perenboom, Wijze Varen, Buurpoes en Molletje

Meer theaters   Recensie door
Foto 1. Neefje Charlie, Woezel en Pip hebben de grootste lol met elkaar. Foto: Van Hoorne Entertainment.

archief oud artikel 3 maart 2017 Harderwijk, Gelderland Woezel en Pip doen menig kinderhart sneller kloppen. Maar hoe is het om de hondjes in het theater mee te maken? Samen met een tweejarige bezocht de redactie van DagjeWeg.NL de familievoorstelling Op zoek naar de Sloddervos! in Theater Harderwijk. Tijdens de show gaan Woezel en Pip samen met hun stoute neefje Charlie op zoek naar de Sloddervos. Maar of die nu ook echt zo gemeen is als dat ze denken? Een vrolijke, muzikale en spannende voorstelling met schattige en grappige karakters die perfect inspelen op de belevingswereld van kleine kinderen.

Knuffelen met Woezel en Pip

Om ons heen barst het van de Woezel- en Pipfans. Voor de levensgrote knuffels van Woezel en Pip die in de foyer van Theater Harderwijk staan, wacht een lange rij met kleine kinderen. Iedereen staat te popelen om even met de hondjes te knuffelen en er worden volop foto's genomen. We struikelen nog net niet over de stroom kids met Woezel- of Pipknuffel onder de arm. En wie er nog geen één heeft, kan terecht bij de cadeautafel waar hebberige peuterhandjes enthousiast naar de pluche knuffels wijzen: "die, die, die". "Ja-ha we hebben je gehoord hoor". Een Woezelknuffel, een Pipknuffel, Buurpoes en zelfs de Sloddervos is te koop. Uiteraard gaan de meeste ouders voor de bijl. Gelukkig weten wij onze peuter er zonder veel moeite langsheen te sluizen. Eerst maar eens de show gaan bekijken! De theaterdeuren gaan open en iedereen stroomt enthousiast naar binnen.

Wil je meer theatertips voor kleine kinderen? Lees ook: De leukste theatershows voor de allerkleinsten.

Op bezoek in de Tovertuin

Een straaltje paars licht schijnt vanachter de coulissen en er klinkt een gezellig muziekje. Om ons heen kruipen verschillende kleine kinderen bij hun ouders op schoot. Het is toch wel spannend allemaal, want wat gaat er precies gebeuren? Gelukkig laat de show niet lang op zich wachten. De toneelgordijnen gaan open en het rumoer in de zaal verstomt langzaam. We zitten in de Tovertuin met de altijd gezellige tante Perenboom, de slimme Wijze Varen en het... tsja gewoon Molletje. Om de spanning wat meer op te voeren, blijven Woezel en Pip nog even achterwege. Onze tweejarige kijkt met opperste concentratie naar het spektakel. Met open mond wijst ze naar het toneel: "Woezel en Pip?". En ze is niet de enige die zich dat afvraagt. Samen met de Tovertuinbewoners roepen we zo hard als we kunnen: "Woezel, Pi-hip". En dan klinkt het bekende introlied: 'Woezel en Pip, Woezel en Pip, spelen altijd met elkaar, Woezel en Pip, Woezel en Pip, de allerbeste vriendjes van elkaar'. De twee hondjes komen vanuit het publiek aangestormd en rennen het toneel op. De toon is gezet. Iedereen zit op het puntje van z'n stoel om niks te missen!

Het cadeau van Wijze Varen

Tante Perenboom vertelt Woezel en Pip dat de Wijze Varen binnenkort jarig is. De twee hondjes krijgen van haar de opdracht om het verjaardagscadeau voor hun vriend te verstoppen. Maar al snel blijkt dat het cadeau is verdwenen. En Pip is ook nog eens haar rode sjaal kwijt, waar is die gebleven? Samen met hun vriendjes Buurpoes, Molletje en Vlindertje besluiten ze dat niemand anders het gestolen kan hebben dan de gemene Sloddervos. Het stel besluit op zoek te gaan om de Sloddervos te vangen. Al vinden ze dit stiekem toch wel heel spannend. Samen met hun ondeugende neefje Charlie, een schattig zwart met wit gespikkeld hondje, verzinnen ze allerlei tactieken. Van een groot vangnet tot gewoon met z'n allen erbovenop springen. Als ze na een lange reis bij de rots aankomen waar de Sloddervos zich verstopt heeft, blijkt deze helemaal niet zo eng als gedacht. Sterker nog, het grote logge lelijke beest blijkt totaal ongevaarlijk en dom! Heeft hij überhaupt het cadeau van Wijze Varen wel gestolen? De Sloddervos helpt Woezel, Pip en hun vriendjes naar de andere kant van de rivier zodat ze op tijd zijn bij het verjaardagsfeestje van De Wijze Varen. Een enorme taart verschijnt op het toneel en met z'n allen zingen we de Wijze Varen toe. Ook onze peuter zingt uit volle borst mee: "Lang zal hij leven, lang zal hij leven in de Tovertuin". De verjaardag is een heerlijke afsluiter van een prachtige kleurrijke show. We verlaten het theater met een peuter die helemaal onder de indruk is en nog dagen over de voorstelling spreekt!

Handige weetjes

  • De voorstelling Woezel & Pip op zoek naar de Sloddervos duurt in totaal één uur.
  • Je kunt de show nog tot en met 2 april 2017 in het theater te zien.
  • Leuk voor kinderen vanaf twee jaar tot ongeveer zes jaar.
  • Kijk voor alle speeldata op de website van Van Hoorne Entertainment.
Foto 2. De hondjes en Buurpoes jutten elkaar op om de enge Sloddervos te vangen. Foto: Van Hoorne Entertainment.

Laatst gewijzigd: 2017-03-03 15:56:43 · Gepubliceerd: 2017-03-02 14:24:46 - 1676