Op culinaire tour in Delft

Dagje Delft |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Villa Arsenaal neemt je mee naar het verleden en de toekomst

13 maart 2017 Opmerkelijk Delft, Zuid-Holland Zie, hoor en proef Delft vanaf het jaar 1000 tot het jaar 2500 in het voormalige Legermuseum, een eeuwenoud gebouw dat al jaren leegstaat. Van 15 maart tot en met 19 maart ontpopt deze plek zich tot Villa Arsenaal. Hier beleef je het verleden, het heden en de toekomst via eten, theater, dans en muziek. "Leuk voor iedereen die houdt van theater, verrassingen en leuke proeverijen", vertelt initiatiefnemer Ed Hoogendijk enthousiast.

Foto 1. Een reis door de tijd in het voormalig Legermuseum. Foto: Improve.

Terug naar het ontstaan van Delft

Eigenlijk zou je Villa Arsenaal als een soort pop-up restaurant-theater-museum kunnen beschouwen. Vijf dagen lang is er de kans om deel te nemen aan één van de culinaire tijdreizen waarbij er van alles uit de kast wordt getrokken. Je reis door de tijd begint in het jaar 1000 in de kelder van het voormalige legermuseum. Het is het jaar waarin de stad Delft is gegraven en er dus nog vrijwel niets was. "Je ziet hoe de grachten worden uitgegraven en hoe dat de basis heeft gelegd voor de ondernemende tijdsgeest die we nu hebben", vertelt Ed Hoogendijk. De patron-cuisinier voelde zich geïnspireerd door het gebouw dat al in 1200 is gebouwd. "Op deze plek is zoveel gebeurd, dat voel en zie je als je erdoor loopt en dat gevoel wilde ik uiten in iets fysieks."

Hoe een student oceanen schoonmaakt

Na twee jaar voorbereiding is het hem in samenwerking met zo'n veertig andere ondernemers gelukt om Villa Arsenaal op te zetten. Bezoekers wandelen in vijf etappes het voormalige Legermuseum door. Iedere ruimte neemt je mee naar een andere tijdsgeest door middel van verschillende optredens, verschillende gerechtjes en inspirerende verhalen van creatieve ondernemers. Zo laat Boyan Slat, initatiefnemer van The Ocean Cleanup zien hoe hij met zijn uitvinding over de wereld plastic uit de oceanen haalt. Een miljardenbedrijf laat zien hoe zij met dat geld concreet de wereld verbeteren en er wordt een nieuw soort bier geïntroduceerd.

Een VOC-drankje uitproberen

Iedere ruimte verrast met een optreden van onder andere cabaretduo Maartje & Kine en professionele dansers en een bijpassend gerechtje. Door het gebruik van 3D mapping en hologrammen is het als bezoeker lastig om onderscheid te maken tussen de virtuele wereld en de werkelijkheid. Het eten is natuurlijk wel echt. Zo proef je bijvoorbeeld een drankje dat ze in de tijd van de VOC meenamen op schepen. Misschien wel om scheurbuik te voorkomen? En in het jaar 2500 (in de top van het gebouw) krijg je gerechten van de toekomst voorgeschoteld. "De basis van eten is dat het lekker, vers en gezond moet zijn. Voor Villa Arsenaal werken we met een heel culinair team dat op de hoogte is van de laatste trends en daarmee experimenteert, zoals moleculair koken."

Handig om te weten

  • Villa Arsenaal is geschikt voor volwassenen vanaf zestien jaar.
  • De culinaire theater-experience duurt in totaal zo'n 2,5 uur.
  • Omdat je veel moet lopen, is het handig als je goed ter been bent.
  • Tickets zijn te bestellen via de website van Villa Arsenaal.
  • Tip: combineer je bezoek met een bezoek aan de Royal Delft Experience in Delft. Boek via DagjeWeg.NL Tickets en ontvang tot € 3,- korting.
Foto 2. Een culinaire ervaring in het verleden, heden en de toekomst. Foto: Improve.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-03-13 17:10:46 · Gepubliceerd: 2017-03-13 15:22:12 - 915