1

Paasmarkten op Tweede Paasdag

De leukste paasfairs op een rijtje

Wat te doen met Pasen? Nieuws door
Foto 1. Struin over de Paasmarkt in Den Haag. Foto: Den Haag Marketing.

archief oud artikel 12 april 2022 Toerisme Landelijk Struin met Pasen over een gezellige markt of fair! Er zijn genoeg markten op Tweede Paasdag, ook met leuke kinderactiviteiten. Duik in de middeleeuwen en bak broodjes boven het vuur of doe een rondje retro shopping op de Groningse Vismarkt. Bekijk deze vier sfeervolle paasmarkten!

Middeleeuwse paasmarkt in Duitsland

Vlak over de grens bij Gennep vind je bij Klooster Graefenthal het hele paasweekend de middeleeuwse paasmarkt Ostermarkt. Je reist terug naar het jaar 1286, naar het Klooster van één van de machtige Graven van Gelre. Op de middeleeuwse markt zijn allerlei activiteiten: leer zwaardvechten en boogschieten en bak broodjes boven het vuur. En ga zeker op zoek naar de Goochelaar! Ook erg leuk voor kinderen. Van 16 tot en met 18 april.

Zeldzaam mooie markt in Groningen

Houten speelgoed, zelfgemaakte tassen, unieke kleding of accessoires met een vleugje retro: op de Zeldzaam Mooi paasmarkt in Groningen komt alles van Nederlandse bodem. De markt is lekker creatief, met allerlei spullen van Nederlandse kunstenaars, ontwerpers en andere creatievelingen. Shop illustraties, sieraden, tassen, kleding, oude prenten en sieraden. Kunstenaar Oscar Prinsen zorgt voor gezelligheid en draait oude plaatjes: van soul en funk tot disco en pop. En bij de kunsten van bellenblaas-kunstenaar Frans van de Kamp kijkt jong en oud vol bewondering toe. Spektakel! De Zeldzaam Mooi Markt vind je op 18 april op de Groningse Vismarkt.

Paasmarkt bij Kasteel Rosendael

Strijk neer bij het mooie Kasteel Rosendael en geniet van al het lekkers en moois wat je op de Trots Paasmarkt voor handen hebt. En dat is heel wat! Op deze markt staan mensen met passie, die met liefde hun mooiste producten aanbieden. Van droge worst tot kleding en woonaccessoires. Voor kinderen is er een leuke knutselactiviteit, die past bij de tijd van het jaar. Leg een kleedje neer op deze prachtige locatie, met iets te drinken en een lekker hapje en geniet van deze gezellige markt op 17 en 18 april.

Home Made Easter Market in hartje Den Haag

Op de vierdaagse paasmarkt aan het Lange Voorhout in Den Haag vermaken bezoekers zich de hele dag. Struin over deze prachtige laan langs kraampjes met kleding, sieraden, antiek, boeken en spullen uit grootmoeders tijd. Ga op zoek naar iets moois of lekkers en doe mee aan een workshop. Op de markt klinkt live muziek en er staat ook circus en theater op het programma. Genoeg te zien dus! De 100 jaar oude zweefmolen werkt als een magneet voor de kinderen, die heus nog wel even willen blijven als ze nog een rondje mogen. Of een portie poffertjes krijgen! De markt is vanaf 15 tot en met 18 april.

Dagje uit met Pasen?

Foto 2. Fijne paasdagen! Foto: Pexels.com, CC0 License.

Laatst gewijzigd: 2024-03-25 14:05:41 · Gepubliceerd: 12 april 2022 - 37777