Slot Loevestein opent escaperoom in de kerstvakantie van 2017

Slot Loevestein | Nieuws door

Beleef de meest briljante gevangenisontsnapping uit onze geschiedenis

2 mei 2017 Opmerkelijk Poederoijen, Gelderland Ontsnappen op de plek waar de meest geniale gevangenisontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis plaatsvond? Vanaf de kerstvakantie kan het, want Slot Loevestein opent een escaperoom! Als een echte Hugo de Groot word je uitgedaagd om binnen de tijd raadsels, geheimen en puzzels op te lossen om vervolgens op tijd te ontsnappen uit je cel. En het leuke is: deze escaperoom is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen!

Foto 1. In het historische Slot Loevestein komt een spannende escaperoom. Foto: Slot Loevestein.

In de huid van Hugo de Groot

Als 11-jarig jongetje werd de extreem slimme Hugo de Groot al toegelaten aan de Universiteit van Leiden om rechten te studeren. En dat is maar goed ook want hij wordt nu als één van de grondleggers van het Internationaal Recht beschouwd! Vanwege een meningsverschil dat hij had met Prins Maurits werd Hugo vastgezet in Slot Loevestein. Hem hing levenslang boven het hoofd, maar gelukkig bedacht zijn vrouw Maria een slimme verwisseltruc. Door zich in 1621 in een boekenkist te verstoppen wist Hugo uit Slot Loevestein te ontsnappen. Zo geniaal, daar kunnen de meeste illusionisten alleen maar van dromen. En juist op die historische plek wordt dit jaar een escaperoom geplaatst. In de duistere vertrekken van het kasteel speel je een zenuwslopend spel en kruip je in de huid van Hugo de Groot.

Opgesloten vanwege je mening

Terwijl de klok doortikt moet je samen met je teamgenoten, puzzels, raadsels en geheimen oplossen zodat je binnen de tijd uit je cel kunt ontsnappen. Tijdens het spel ervaar je hoe het is om daadwerkelijk opgesloten te zijn omdat je een eigen mening hebt. Of omdat je een mening hebt die afwijkt van de rest. "Het thema 'vrijheid van meningsuiting' is sinds een aantal jaar zeer actueel", aldus Ien Stijns, directeur van Slot Loevestein. "Met de escaperoom willen we bezoekers van deze tijd, zowel jong als oud, de ervaring laten ondergaan van wat het betekent om daadwerkelijk opgesloten te zijn omdat je een eigen mening hebt. Een mening die kan afwijken van de mening van een ander, maar daarmee niet fout of goed is. Daarnaast willen wij ook mensen prikkelen om naar Loevestein te komen en de rijke geschiedenis zelf te ervaren."

Handige weetjes

  • In 2021 is het 400 jaar geleden dat Hugo de Groot uit Slot Loevestein ontsnapte.
  • De nieuwe escaperoom wordt de komende maanden ontwikkeld en gebouwd. De officiële opening vindt plaats in de kerstvakantie.
  • MMEK uit Utrecht gaat de escaperoom voor het Slot ontwikkelen, inclusief mysterieus achtergrondverhaal.
Foto 2. Slot Loevestein van bovenaf. Foto: Slot Loevestein
Laatst gewijzigd: 2017-12-06 09:42:26 · Gepubliceerd: 2017-05-02 13:50:20 - 1644