1

Tring tring! Dit zijn de leukste fietsroutes

Fiets door een Van Gogh-schilderij, door de duinen of langs de boerderij

Fietsroutes in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Een fiets, Solex of e-bike van Cycle Center brengt je langs mooie plekken in en rondom Maastricht. Foto: Cycle Center

16 mei 2017 bijgewerkt: 23 juli 2020 Natuur Landelijk De wind in je haren, het euforische moment als je iemand inhaalt en het gezellige geluid van een fietsbel: heerlijk om wat vaker de fiets te pakken! Ga eens een blokje om en rijd een mooie fietsroute, want die zijn er zat in ons land. Ontdek De Stijl in Utrecht per fiets, geniet van de prachtige Veluwe met een gps-tocht of ruik de geur van boerenkaas in de Leidse Ommelanden. Bekijk onze tips voor fietsroutes en beleef een heerlijk dagje uit met de fiets.

Dwalen over de Veluwe

HOENDERLOO - Hoe spannend is het om tijdens het fietsen pas te ontdekken hoe de route verder loopt? Met een gps-route over de Hoge Veluwe hang je lekker old school een gps om je nek en bepaal je al fietsend waar je je bevindt. Leuk om te doen met de familie! Vergeet niet om je heen te kijken, want de Veluwe is prachtig. Tip: combineer je tocht met een bezoekje aan het Kröller Müller Museum.

Fiets van Rietveld naar Mondriaan

UTRECHT & AMERSFOORT - In etalages, op vlaggen en in attributen: overal waar je kijkt in Utrecht en Amersfoort zie je de kleuren van De Stijl voorbijkomen. Niet vreemd, want beide steden zijn geboorteplaatsen van De Stijl-kunstenaars Rietveld en Mondriaan. In het kader van 100 jaar De Stijl is er een speciale De Stijl-fietsroute uitgezet! De tocht start in Utrecht en eindigt in Amersfoort en brengt je onder andere langs het Centraal Museum, het Rietveld Schröderhuis en het Mondriaanhuis. Ook ontdek je waar Rietveld begraven ligt en rijd je langs ontwerpen van de kunstenaars. Bekijk nog meer tips voor 100 jaar De Stijl.

Van Gogh op de fiets

NUENEN - Fiets over een pad met duizenden betoverende lichtjes, alsof je je in een schilderij bevindt. Tussen Eindhoven en Nuenen ligt het Van Gogh-Roosegaarde fietspad, geïnspireerd door het schilderij De Sterrennacht van Vincent Van Gogh. Overdag laden de steentjes op, waardoor ze 's nachts prachtig licht geven. Het fietspad is zeshonderd meter lang en maakt deel uit van de volledige Van Gogh Fietsroute langs plekken waar Van Gogh heeft gewoond en gewerkt. De route is 335 kilometer lang, maar is gelukkig onderverdeeld in vijf verschillende delen.

Lekker Hollands: Boerenkaas Fietsroute

WARMOND - In de Leidse Ommelanden weten ze als geen ander hoe je kaas maakt. Fiets de Boerenkaas Fietsroute en neem een kijkje bij vijf kaas- en zuivelboerderijen! Zeker met lekker weer is het een prachtig gezicht om de koeien in het Hollandse landschap te zien rondlopen. De route leidt je ook langs de Kagerplassen, het Braassemermeer en Wijde Aa. Heerlijk om even te pauzeren met een picknickmand. Ook Avifauna ligt op de route: hier spot je de mooiste exotische vogels.

Fiets huren in Maastricht

MAASTRICHT - De Limburgse hoofdstad heeft zoveel mooie plekjes, dat je ze nauwelijks in een dag kunt bekijken. Gelukkig brengt een fiets of Solex je sneller door de stad! Bij Cycle Center huur je makkelijk een fiets, Solex, Vespa, e-bike of andere tweewieler in Maastricht of Valkenburg. Ook geven ze veel tips voor mooie routes door de stad, door de Maasduinen en langs pittoreske Limburgse stadjes.

Door de duinen fietsen

ZANDVOORT - Het opwaaiende duingras, het gekwetter van meeuwen en de geur van de zee. Ook de duinen van Zandvoort lenen zich goed voor een mooie fietstocht. Huur een fiets bij Behind the Beach en verken de kust en het mooie plaatsje zelf. Naast gewone fietsen kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een tandem, picknickfiets of streetsurfer. Of doe eens gek en combineer je fietstocht met een lunch, high tea of diner. Bekijk de arrangementen en huur een fiets.

Foto 2. Verken de kust bij Zandvoort. Foto: Behind the Beach

Laatst gewijzigd: 2020-07-23 11:24:57 · Gepubliceerd: 2017-05-15 16:05:12 - 3064


-advertentiepositie-