Zo maak je van Hemelvaartsdag een dagje uit

Uitstapjes hemelvaartsweekend in Groningen   Nieuws door
Foto 1. Wat te doen tijdens hemelvaartsweekend? Doe lekker een dagje kermis in provincie Groningen! Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

archief oud artikel 24 mei 2017 Toerisme Groningen, Groningen Heerlijk, een dagje vrij op Hemelvaartsdag! Of ben je het hele hemelvaartsweekend vrij? In provincie Groningen is in ieder geval genoeg te doen. Samen lekker eten, over een markt struinen of genieten van livemuziek. Wij zetten de leukste Groningse tips voor 25 tot en met 28 mei op een rij!

Wat te doen met Hemelvaart in Groningen?

Lekker Noordbroek in Groningen

Lekker Noordbroek is een foodfestival voor het hele gezin met foodtrucks, streekproducten, livemuziek en veel meer. Op 27 en 28 mei verandert het terrein van de Beereshoeve in een culinair walhalla vol foodtrucks en kookworkshops. Aan kinderen is ook gedacht: er is een schmink-, knutsel- en verkleedhoek, een springkussen en een jeu-de-boulesbaan.

Rommelmarkt voor kids in Slochteren

Struin gezellig in het hemelvaartsweekend over de Rommelmarkt voor kinderen in Slochteren. Er staan zo'n vijftig kraampjes vol vintage pareltjes voor jong en oud. Aan de ene kant staan volwassenen op de rommelmarkt, aan de andere kant heb je een speciale kindermarkt voor kids tot en met veertien jaar. De markt is op zaterdag 27 mei op het haventerrein.

Stoomdagen Nienoord in Leek

In het hemelvaartsweekend vanaf 25 tot en met 28 mei zijn het de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen op Landgoed Nienoord. Bewonder treinen en andere grote stoommodellen in het familiepark! Behalve treinen bekijken mag je ook zelf ritjes maken. De reddingsbrigade komt in actie in de vijver en in de expositietent ontdek je hoe een 3D-printer nou eigenlijk werkt. Leuk voor echte liefhebbers van treinen en stoomtechniek, maar ook gewoon een gezellig dagje uit met het gezin.

Kaanster Kermis in Kantens

Doe gezellig een dagje kermis met de kinderen! De Kaanster Kermis is vanaf 24 tot en met 27 mei het middelpunt van Kantens. Op 27 mei is er vanaf 10:00 uur bij de kermis de Rommelmarkt Kantens. Samen goedkope pareltjes op de kop tikken, naar livemuziek luisteren en daarna gezellig de kermis over!

Strandheem Festival in Opende

Inmiddels een traditie: het christelijke Strandheem Festival vanaf 25 tot en met 28 mei in Opende. Het thema is dit jaar 'Je bent geliefd'. Vier dagen lang zijn er boeiende sprekers en optredens voor jong en oud. Onder anderen Kees Kraayenoord treedt op met zijn band en voor kinderen zijn er kinderdiensten. Ook is er genoeg lekker eten. Toegang is gratis.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Er zijn genoeg leuke kinderactiviteiten tijdens het hemelvaartsweekend in Groningen. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2017-05-26 09:19:46 · Gepubliceerd: 2017-05-24 17:00:54 - 5306