Vier Pinksteren met een dagje uit in Friesland

Wat te doen tijdens Pinksteren in Friesland? |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Activiteiten en evenementen in het Noorden

2 juni 2017 Toerisme Leeuwarden, Friesland Vier Pinksteren dit weekend in Friesland! In grote steden en kleine dorpjes zijn een hoop traditionele evenementen en leuke uitstapjes te bezoeken. Struin over de beroemde markt in Bakkeveen of spring op de fiets voor de Fietselfstedentocht door Fryslân.

Foto 1. Fietsers in Friesland. Foto: NBTC Holland Marketing.

Wat te doen met Pinksteren in Friesland?

BAKKEVEEN - Onder Friezen en Groningers een beroemde markt: de Vlooienmarkt in Bakkeveen. De markt is op zaterdag 3 juni van 07:00 uur tot 13:00 uur. Verzamelaars komen hier om zeldzame serviezen en dergelijke op de kop te tikken, à la Tussen Kunst en Kitsch. Maar er is ook een hoop mooi retro speelgoed, sieraden, kleding en prachtige meubels. Tip: kom op tijd, want het is ontzettend populair en dan is al het moois snel weg. Nog een tip: wandel eens door het prachtige bos van Bakkeveen.

FRIESLAND - Over klassiekers gesproken: de Fietselfstedentocht begint op maandag 5 juni vanaf 05:00 uur, met Bolsward als startpunt. Echte diehards fietsen heel Fryslân door en komen onder andere door Harlingen, Sneek en Sloten. Een mooie manier om alle Friese pareltjes in een mum van tijd te ontdekken. Het is geen goed idee om de tocht ongetraind mee te doen. Je zit namelijk 235 kilometer lang op je fiets.

MAKKUM - Een gezellige markt aan de Friese kust. Op zondag 4 juni van 10:00 uur tot 17:00 uur is de Pinkstermarkt in Makkum. Met kraampjes vol leuke hebbedingen, maar ook met kinderactiviteiten. Kids kunnen knutselen met snoep en een potje bingo spelen. De markt is aan het strand, dus combineer je shopsessie met een strandwandeling, een uurtje zonnebaden of een frisse duik.

Dit is er open tijdens Pinksteren in Friesland

Naar een speeltuin, museum of ander uitstapje op Tweede Pinksterdag? Deze uitjes in Friesland zijn open tijdens Pinksteren. Tip: twijfel je of iets écht open is? Bel voor vertrek het uitstapje, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Meer tips voor je pinksterweekend

Foto 2. De Waterpoort in Sneek. Foto: NBTC Holland Marketing.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-08-12 13:00:20 · Gepubliceerd: 2 juni 2017 - 3259