De Parade 2019: festival voor de hele familie

Theaterfestival De Parade Amsterdam | Nieuws door

Geniet van 80 theatershows, poffertjes en zweefmolens bij De Parade

4 juli 2019 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Een zweefmolen, tientallen theatervoorstellingen en overal muziek en lekker eten: ook deze zomer trekt De Parade 2019 weer langs Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Op dit rondreizende theaterfestival stap je binnen bij voorstellingen naar jouw keuze en geniet je van nieuwe shows, nostalgische muziek, ballet en mime-acts. Lisa Mosmans van De Parade: "Je kunt van tevoren opzoeken waar je heen wilt, maar je kunt je ook op het terrein zelf laten verleiden: artiesten doen van alles om mensen naar hun show te lokken. Dat heet 'Parade maken' - ze zingen bijvoorbeeld een liedje of laten iets van hun dans zien!"

Foto 1. De Parade Den Haag. Foto: Theaterfestival De Parade © Erik van 't Hof.

Theaterfestival De Parade

De Parade is een rondreizend theaterfestival dat in de vier grote steden in Nederland neerstrijkt. "In totaal zijn er tachtig theatervoorstellingen te zien", vertelt Lisa. "Wat je gaat zien, varieert: er is theater, dans, mime en muziektheater, uitgevoerd door bestaande artiesten of juist groepen die speciaal voor het festival zijn samengesteld."

KinderParade

Juist omdat er zoveel verschillende shows zijn, is De Parade leuk voor het hele gezin. Lisa: "Er is iedere middag 'KinderParade', een programma met kindershows en -activiteiten. Ze kunnen zelf poffertjes bakken of knutselen bij Villa Lila! Ook de zweefmolen is leuk voor kinderen." Leuk om te weten: kinderen tot en met zeventien jaar hebben gratis toegang. Dit jaar zijn er meer dan twintig voorstellingen op de KinderParade.

Meer dan theater

Op De Parade ben je niet zomaar uitgekeken. Scoor een lekkere hap in een van de restaurantjes, geniet van een drankje bij een van de barren en buik uit in de zweefmolen - ook leuk voor volwassenen. Het festival is ook gewoon een leuke plek om vrienden te ontmoeten en samen de creatieve sfeer op te snuiven.

Data en tijden Theaterfestival De Parade

Handig om te weten

  • Iedere dag heb je het eerste uur gratis toegang, daarna kost het € 8,50 per persoon;
  • Kinderen tot en met zeventien jaar hebben gratis toegang;
  • Het programma van De Parade verschilt per stad. Raadpleeg de website van het theaterfestival voor een compleet overzicht.
Foto 2. De Parade Amsterdam. Foto: Theaterfestival De Parade © Sofie Simao.
Laatst gewijzigd: 2019-07-18 17:49:56 · Gepubliceerd: 2017-06-19 12:06:58 - 20721