Hoezee: Paleis Noordeinde is open voor publiek deze zomer

Ontdek waar de koning werkt!

Zomeropenstelling Paleis Noordeinde Nieuws door
Foto 1. Paleis Noordeinde is open voor bezoekers deze zomer. Foto: Arjan de Jager

archief oud artikel 29 juni 2017 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Hoe Paleis Noordeinde er vanbinnen uitziet, kunnen we alleen maar raden... Mis! Deze zomer zijn het werkpaleis van de koning en de nabijgelegen Koninklijke Stallen te bezichtigen door publiek. Vanaf zaterdag 15 juli is Paleis Noordeinde vier zaterdagen geopend en treed je letterlijk in de voetsporen van koning Willem-Alexander.

Hier werkt de koning

Welke foto's heeft de koning in zijn kantoor hangen en is zijn bureaustoel ook een troon? Deze zomer dwaal je op je gemakje rond in het paleis waar koning Willem-Alexander iedere dag het land regeert tijdens de zomeropenstelling van Paleis Noordeinde. Wandel door de historische ruimtes en bewonder koninklijke meubels en schilderijen. De medewerkers van de Dienst van het Koninklijk Huis vertellen je graag meer over de prachtige zalen. Nieuw dit jaar is het servies dat sinds dit voorjaar wordt gebruikt bij staatsbanketten en officiële diners met belangrijke relaties uit het buitenland. Lekker chique!

Koninklijke Stallen

Dat ook paardenstallen koninklijk kunnen zijn, ervaar je eveneens tijdens deze unieke zomeropenstelling. Naast Paleis Noordeinde kun je een kijkje nemen in de Koninklijke Stallen. Vanaf 18 juli zijn de stallen drie weken lang geopend van dinsdag tot en met vrijdag. Let op, deze openingsdagen verschillen dus met die van het paleis zelf. Grijp je kans om de traditionele paarden, koetsen en het wagenpark van de Dienst van het Koninklijk Huis te bewonderen!

Tickets voor Paleis Noordeinde

Een bezoekje aan Paleis Noordeinde of de Koninklijke Stallen kost € 6,- per persoon. Kinderen tot vijf jaar hebben gratis toegang, maar moeten ook tickets op hun naam hebben staan. Bestel tickets voor Paleis Noordeinde en/of de Koninklijke Stallen. Let op: de tickets voor Paleis Noordeinde zijn helaas uitverkocht. Houd de website in de gaten voor eventuele andere mogelijkheden.
Foto 2. Sla je slag, want Paleis Noordeinde is bijna nooit toegankelijk voor bezoekers. Foto: Arjan de Jager

Laatst gewijzigd: 2017-07-04 11:31:23 · Gepubliceerd: 29 juni 2017 - 4330