De hoogste zweefmolen ter wereld komt naar de kermis in Uden

Dagje uit in Uden | Nieuws door

Zweef rondjes in De Flyer: een gloednieuwe attractie van tachtig meter hoog

11 juli 2017 Opmerkelijk Uden, Noord-Brabant Heb je last van hoogtevrees? Dan kun je nu stoppen met lezen... Of misschien toch niet, want als er iets de moeite waard is om je hoogtevrees te overwinnen is het wel De Flyer: de hoogste zweefmolen van de wereld. De spiksplinternieuwe attractie van maar liefst tachtig meter hoog draait voor het eerst rondjes in Nederland op de Mega Kermis in Uden van vrijdag 14 juli tot en met zondag 23 juli. Leuk voor een dagje uit dit weekend!

Let op, voorkom verspreiding coronavirus: Houd 2 meter afstand van andere mensen. Verdere tips? Zie richtlijnen van het RIVM.

Foto 1. Jawel, dit is hem: The Flyer, 's werelds hoogste zweefmolen. Foto: Mega Kermis Uden.

Ritje in een peperdure zweefmolen

De Flyer is ondanks zijn enorme hoogte geschikt voor het hele gezin. Met je gordel stevig dicht en kriebels in je buik zweef je op tachtig meter hoogte door de lucht. De zweefmolen is ontwikkeld door de gebroeders Boos uit Magdeburg Duitsland. De V MAXXX BOOSTER, ook een populaire attractie op Mega Kermis Uden, kwam ook van hun hand. Voor De Flyer zijn de nieuwste technieken, verlichting en veiligheid toegepast. Het kostte dan ook miljoenen(!) om de attractie te maken.

Andere attracties op Mega Kermis Uden

Blijf je moeite houden met de enorme hoogte van De Flyer? Dan zijn er genoeg andere attracties die een bezoek aan de tien dagen durende kermis in het centrum te moeite waard maken. Sluit jezelf op in een waterbal en rol over het water, maak een ritje in de Super Mouse achtbaan, doe mee met de kamelenrace of draai rond in de Magic. En zoals het een echte kermis betaamd, valt er hier ook genoeg te snaaien. Doe je tegoed aan churros (yum), suikerspinnen, poffertjes, nougat en... sushi!

Wat is er te doen in Uden?

Foto 2. Op de kermis in Uden zijn ook talloze andere spectaculaire attracties te vinden, waaronder de Turbo Polyp. Foto: Mega Kermis Uden.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-07-11 16:24:19 · Gepubliceerd: 2017-07-11 12:02:37 - 2432