Tilburgse Kermis: tien dagen lang feest voor iedereen

De Roze Karavaan, een bejaardenbingo en een diner in de lucht

Tilburgse Kermis 2018 Nieuws door
Foto 1. Bezoek de Tilburgse Kermis 2018. Foto: Peter van de Kerkhof.

archief oud artikel 15 juli 2018 Toerisme Tilburg, Noord-Brabant Door de hele stad hangen felroze en kobaltblauwe vlaggen. Overal om je heen klinkt muziek, gebliep en enthousiast gegil. Het is weer zover, de Tilburgse Kermis strijkt vanaf 20 juli tien dagen lang neer in het centrum van Tilburg! De kermis met meer dan 230 attracties trekt jaarlijks zo'n 1,5 miljoen bezoekers en dat is niet gek. Irma Galama, woordvoerder van de Gemeente Tilburg: "De kermis zit in het DNA van onze stad. Wij zijn zo ongeveer de enige plaats in Nederland waarbij het centrum tien dagen lang wordt afgezet voor de kermis. Dat zegt wel hoe groots het is!"

Attracties op de Tilburgse Kermis

Of je nu van vrolijke draaimolens, harde lanceringen of juist de oliebollenkraam houdt: op de drie kilometer lange Tilburgse Kermis zit er ongetwijfeld iets voor je tussen. Maak een ritje in een van de vele attracties, verken het Tilburgse centrum vanaf tachtig meter hoogte in de zweefmolen XXL of struin rond over de nostalgische kermis, compleet met een klein reuzenrad voor kinderen, een zweefmolen en een zogeheten muizenhotel. Vorig jaar een nieuwkomer, dit jaar al een terugkerend succes: het Tirolerdorp. "Dat is een groot plein waar je echt het gevoel van een Oktoberfest krijgt", vertelt Irma. "Ideaal om even tot rust te komen tijdens een dagje attracties doen." Ook de Wildwaterbaan is weer van de partij.

Ook leuk tijdens de kermis:
  • In de Amstel Bierhal treden dag in dag uit Hollandse artiesten op;
  • In de Spiegeltent op het Koningsplein staat een kermisexpositie, lekker nostalgisch.

Feestje voor iedereen, ook voor bejaarden

Bijna aan iedere kermisdag hangt wel een speciaal thema. Roze Maandag 23 juli staat in het teken van gelijkheid: 's middags trekt de Roze Karavaan vol muziek en entertainment door de stad om te vieren dat iedereen er mag zijn. Op Blauwe Zondag, 22 juli, wordt er rekening gehouden met mensen die niet van teveel prikkels zoals het geluid, het licht en de drukte houden. "Twee uur lang gaan het geluid en het licht van de attracties wat zachter of zelfs uit", vertelt Irma. "Op die manier kunnen kinderen die bijvoorbeeld autistisch zijn ook genieten van de kermis." Op dinsdag 24 juli, Zomercarnaval, is er speciale aandacht voor gehandicapten en op donderdag, Kermisbingo en Caribbean Night, vieren bejaarden een potje bingo in de Bierhal. "Eigenlijk is er voor alle groepen ruimte en tijd om te genieten van de kermis. Het is een feestje voor iedereen!"

Vernieuwend en nostalgisch

De Tilburgse Kermis is een gigantisch evenement dat volgens Irma concurreert met grote festivals en pretparken. Daarom wil de organisatie vernieuwend blijven. "Je kunt je euro maar één keer uitgeven. Mensen moeten kiezen, daarom investeren we in de totaalbeleving. Overal in de stad zie je de themakleuren terug. Het blijft natuurlijk ook gewoon genieten van attracties en oliebollen eten!"

Dagje uit in Tilburg

Foto 2. Win jij eindelijk die knuffel? Foto: Tilburgse Kermis.
Foto 3. De Tilburgse Kermis is tot na middernacht open. Foto: Tilburgse Kermis.

Laatst gewijzigd: 2018-07-10 16:11:05 · Gepubliceerd: 15 juli 2018 - 2298