Dolfinarium verrast bezoekers met waanzinnige flyboardshow

Bezoek Dolfinarium Harderwijk |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Spectaculaire salto's en verrassende stunts in een piratenjasje

20 juli 2017 Toerisme Harderwijk, Gelderland Het strand van Dolfinarium Harderwijk ontpopt zich deze zomer tot het domein van piraten die over het water vliegen en duiken als dolfijnen! In een spectaculaire flyboardshow genieten bezoekers van 22 juli tot en met 27 augustus iedere middag van een spelshow vol met salto's, backflips en onverwachte stunts.

Foto 1. Spectaculaire stunts door professionele flyboarders zijn deze zomer te zien op het privéstrand van het Dolfinarium. Foto: Dolfinarium Harderwijk.

Wat is flyboarden?

In de twintig minuten durende flyboardshow draait het allemaal om piraten die vechten om een gestolen schat. "Het event vindt iedere middag zo'n twee tot drie keer plaats op ons privéstrand", vertelt Esther van der Wal van het Dolfinarium. "Door te flyboarden probeert de piraat de schat weer terug te pakken." De dief probeert hem vervolgens te smeren in een rubberbootje, en er komen flink wat zwaardvechtscènes aan te pas. Uiteraard allemaal omlijst met spectaculaire stunts hoog in de lucht, uitgevoerd door professionals die ook in het buitenland optreden. Maar wat is flyboarden nu precies? Flyboarden is een nieuwe extreme watersport waarbij je met een stevige slang gekoppeld wordt aan een waterscooter. Vervolgens wordt er water omhoog gepompt door de slang waardoor er een stuwkracht ontstaat. Hiermee kun je tot wel veertien meter hoog vliegen en duiken. Net als een dolfijn!

Een kijkje achter de schermen van het Dolfinarium

Het is voor het eerst dat het Dolfinarium een flyboardevent organiseert. "We wilden iets stoers en spannends organiseren wat zowel leuk is voor kinderen als voor ouderen en dat ook met water te maken heeft." Kom lekker met je voeten in het water van de show genieten en laat je nat spetteren door de piraten! De flyboardshow is niet het enige wat nieuw is in het Dolfinarium. Vanaf zaterdag 22 juli start ook een nieuwe film over walrus Wallie. Hij neemt je mee achter de schermen van het Dolfinarium. Leer alles over hoe het water van de dolfijnen wordt gefilterd en kijk mee met de nachtwakers om te zien hoe het er 's nachts aan toe gaat in het Dolfinarium. En dan is er nog het schattige babydolfijntje: James. Hij werd op 26 mei geboren en nu te bewonderen. Genoeg reden voor een bezoekje dus!

Wat kun je nog meer doen in Harderwijk?

Foto 2. De flyboardshow is helemaal gratis voor bezoekers van het Dolfinarium deze zomer. Foto: Dolfinarium Harderwijk.
Foto 3. Babydolfijntje James met zijn moeder in het Dolfinarium Harderwijk. Foto: Dolfinarium Harderwijk.

Laatst gewijzigd: 2017-07-24 10:39:42 · Gepubliceerd: 2017-07-20 15:17:53 - 829