Geen zin in school? Na deze uitstapjes wel

Met deze uitjes weten kinderen straks meer dan de juf

Leerzame uitjes   Redactioneel door
Foto 1. Spannend en interactief: ga op ontdekking in het Discovery Museum! Foto: Discovery Museum

28 augustus 2020 Wetenschap Landelijk School saai? Niet als je leren combineert met een dagje uit. Ook in het verkeerspark van Speelpark Duinen Zathe kun je immers leren hoe voorrang werkt. Of stap in CORPUS en dwaal door alle organen van het menselijk lichaam. Met deze tips voor leerzame uitjes wordt naar school gaan net ietsje makkelijker.

Verkeersles bij Speelpark Duinen Zathe

APPELSCHA - Stop, rechtdoor, niet parkeren. Autorijden heeft op het verkeerscircuit van Speelpark Duinen Zathe nogal wat voeten in de aarde. Stap in een trapauto en bewijs dat jij rijbewijswaardig bent. Pas op: een echte politieagent kan je tegenhouden als je de mist ingaat. Mocht autorijden niks voor jou zijn, dan kun je je altijd nog vermaken in de rest van dit attractiepark.

Lezen bij het Kinderboekenmuseum

DEN HAAG - In het Kinderboekenmuseum draait alles om boeken. Maar dan cool! Je kunt er bijvoorbeeld echt door de wereld van boeken lopen. Zoals de wereld van Kikker uit de boeken van Max Velthuijs waar Beer aan het schatgraven is, Eend rondschaatst op de vijver en in de keuken van Varkentje alles klaarstaat om te gaan koken. Ook Pippi Langkous kom je er tegen en er zijn spelenderwijs nog veel meer oude en nieuwe kinderboekenhelden te ontdekken. Of kruip met de allerkleinsten in de voorleestent en lees een boek voor met omgevingsgeluiden en projecties om jullie heen.

Wetenschap bij Discovery Center

KERKRADE - Het leuke van wetenschap is dat je zoveel zelf uit kunt proberen. Zo denken ze er bij Discovery Center ook over. Overal zijn doe-stations waar je zelf mee aan de slag kunt. Zo kun je in de Experiment Zone ontdekken hoe je er later uit zult zien en test je in de Science Lab of je een goede wetenschapper bent. Het Discovery Center is voor echte doeners die niet stilzitten.

Biologie in CORPUS

OEGSTGEEST - Weet jij hoe het kan dat je jeuk krijgt als je kleine beestjes ziet? Wat gebeurt er als je niest? Stap in de enorme reus van CORPUS en maak een reis door het menselijk lichaam, van teen tot hersenen. Test je eigen gezondheid in de Medische Infotheek of spring tot je niet meer kunt op het 'tong-springkussen'. Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets en krijg Tot € 5,- korting op je tickets.

Dit vind je vast ook interessant

Foto 2. Spring tot je niet meer kunt op het tong-springkussen. Foto: CORPUS.

Laatst gewijzigd: 2022-11-15 11:16:31 · Gepubliceerd: 2017-08-24 12:02:05 - 6921