Geen zin in school? Na deze uitstapjes wel

Leerzame uitjes |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Met deze uitjes weten kinderen straks meer dan de juf

28 augustus 2020 Wetenschap Landelijk School saai? Niet als je leren combineert met een dagje uit. Ook in het verkeerspark van Speelpark Duinen Zathe kun je immers leren hoe voorrang werkt. Of stap in CORPUS en dwaal door alle organen van het menselijk lichaam. Met deze tips voor leerzame uitjes wordt naar school gaan net ietsje makkelijker.

Foto 1. Ben jij een echte politieman? Foto: PIT Veiligheidsmuseum.

Verkeersles bij Speelpark Duinen Zathe

APPELSCHA - Stop, rechtdoor, niet parkeren. Autorijden heeft op het verkeerscircuit van Speelpark Duinen Zathe nogal wat voeten in de aarde. Stap in een trapauto en bewijs dat jij rijbewijswaardig bent. Pas op: een echte politieagent kan je tegenhouden als je de mist ingaat. Mocht autorijden niks voor jou zijn, dan kun je je altijd nog vermaken in de rest van dit attractiepark.

Lezen bij het Kinderboekenmuseum

DEN HAAG - Extra leuk: in het Kinderboekenmuseum mag een kind een jaar lang directeur zijn. De voorleeskampioen van dat jaar bedenkt een jaar lang de activiteiten van het museum om te laten zien dat boeken cool zijn. Kom bijvoorbeeld naar een Night at the Museum en blijf met al je vrienden én je favoriete auteur in het museum slapen. In het Kinderboekenmuseum ontdek je spelenderwijs oude en nieuwe kinderboekenhelden zoals Pippi Langkous en Kikker.

Wetenschap bij Continium Discovery Center

KERKRADE - Het leuke van wetenschap is dat je zoveel zelf uit kunt proberen. Zo denken ze er bij Continium Discovery Center ook over. Overal zijn doe-stations waar je zelf mee aan de slag kunt. Zo kun je in de Experiment Zone ontdekken hoe je er later uit zult zien en test je in de Science Lab of je een goede wetenschapper bent. Het Continium Discovery Center is voor echte doeners die niet stilzitten.

Eerste hulp in het Veiligheidsmuseum

ALMERE - PIT, zo heet niet alleen het bekende blauwe zwaailicht van de hulpdiensten, maar ook het PIT Veiligheidsmuseum in Almere. In dit museum zijn spannende games te vinden die je alles leren over de politie, brandweer en ambulance. Zo kun je brandjes blussen en ontdekken of je geschikt bent voor een baan bij de politie. Daarnaast is het ook de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de expositie met historische voertuigen. Wist je bijvoorbeeld dat de politie vroeger rondreed in een Volkswagenbusje? Tip: boek tickets via DagjeWeg.NL Tickets. Tot 15% korting op je tickets.

Geschiedenis met Lost in Time

AMERSFOORT - Hacker Thijmen heeft de tijdmachine van de professor gestolen. Reis hem achterna door de tijd en voorkom dat hij de geschiedenis verandert. Haal een iPad bij VVV Amersfoort of Museum Flehite en los met z’n allen alle puzzels van Lost in Time op door heel Amersfoort. Onderweg kun je zomaar een dronken kwakzalver tegenkomen of een brand die geblust moet worden.

Biologie in CORPUS

OEGSTGEEST - Weet jij hoe het kan dat je jeuk krijgt als je kleine beestjes ziet? Wat gebeurt er als je niest? Stap in de enorme reus van CORPUS en maak een reis door het menselijk lichaam, van teen tot hersenen. Test je eigen gezondheid in de Medische Infotheek of spring tot je niet meer kunt op het 'tong-springkussen'. Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets en krijg € 5,- korting op je tickets.

Dit vind je vast ook interessant

Foto 2. Spring tot je niet meer kunt op het tong-springkussen. Foto: CORPUS.

Laatst gewijzigd: 2020-08-21 12:29:41 · Gepubliceerd: 2017-08-24 12:02:05 - 5934