Het Nederlands Openluchtmuseum neemt je mee naar vroeger

Breng je stem uit voor de DagjeWeg.NL Award 2017! |  deel via WhatsApp | Nieuws door

DagjeWeg.NL Award: wint het Nederlands Openluchtmuseum?

27 september 2017 Opmerkelijk Arnhem, Gelderland In het Nederlands Openluchtmuseum ga je terug in de tijd - en hoe! Je duikt zelf in duizenden jaren aan geschiedenis en ervaart persoonlijk hoe het leven vroeger was. Kijk bijvoorbeeld met een ouderwetse smid mee in zijn werkplaats, maak een ritje in een ouderwetse tram en smul van oer-Hollandsche poffertjes. Maar wat heeft het museum nog meer te bieden? Lees verder en oordeel zelf of het Nederlands Openluchtmuseum jouw stem verdient voor de DagjeWeg.NL Award 2017!

Foto 1. In de Canon van Nederland doorloop je vijftig belangrijke momenten uit onze geschiedenis. De Canon zit vol games en prachtige decors. Foto: Nederlands Openluchtmuseum.

Leuke weetjes over het Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum reis je terug in de tijd. Maar wat moet je je daar precies bij voorstellen? Wat mooie belevingen op een rijtje.

  • Verken het Nederland van vroeger. Maar dan écht. De oude molens, huizen, boerderijen en zelfs de zuivelfabriek van het museum stonden namelijk vroeger verspreid door ons land.
  • In het museum lopen overal acteurs rond. Ontmoet vriendelijke boeren en ambachtslieden die je alles vertellen over hun dagelijks leven en help ze mee met karweitjes van toen, zoals water pompen en wassen met een wasbord.
  • In de winter is het museum een magische plek vol lichtjes, kampvuren, oud-Hollandsche activiteiten en een gigantische ijsbaan en ijsglijbaan. Hier vier je de kerstdagen met een vleugje nostalgie. Ouderwets gezellig!
  • Nieuw: ervaar de vijftig hoogte- en dieptepunten uit onze geschiedenis in de Canon van Nederland. Hier maak je op een interactieve manier kennis met belangrijke mensen en momenten uit onze geschiedenis. De Canon is gigantisch en een spectaculaire beleving op zich, waar je uren zoet bent. De Canon heeft 25 interactieve games, 200 bijzondere objecten en een koepel van 18 meter hoog, met 10 filmsets waar je het 'Verhaal van Nederland' ziet (zie Foto 4).

Stem ook op het Nederlands Openluchtmuseum
en maak kans op vrijkaartjes!

Topstuk van het Nederlands Openluchtmuseum

De ultieme droom van directeur Willem Bijleveld is dat ieder kind de Canon van Nederland bezoekt. Dit is de nieuwste aanwinst van het museum en iets waar ze erg trots op zijn. In de Canon beleef en bewonder je van alles, maar een van de bijzondere stukken is Trijntje. Trijntje is het skelet van de oudste mens van Nederland (zie Foto 3). Ze leefde zo'n 7500 jaar geleden, was moeder en werd hooguit 60 jaar. In 1997 werd ze opgegraven in Hardinxveld-Giessendam en kreeg ze de naam Trijntje. Bijzonder: in de Canon is ze nu voor het eerst te zien sinds haar vondst.

Foto 2. Moestuin bij de boerderij uit Varik. Foto: Nederlands Openluchtmuseum.
Foto 3. Het skelet van Trijntje, de oudste mens van Nederland - ze komt uit 5500 voor Christus. Foto: Nederlands Openluchtmuseum.
Foto 4. Spectaculaire filmset: 'Het Verhaal van Nederland' in de Canon van Nederland. Foto: Nederlands Openluchtmuseum.

Laatst gewijzigd: 2017-09-27 12:20:24 · Gepubliceerd: 27 september 2017 - 303