Vier de herfstvakantie met deze leuke gezinsuitjes

Meer dagjes uit voor het hele gezin in de herfstvakantie | Nieuws door

Wat is er te doen in de herfstvakantie?

12 oktober 2017 Toerisme Landelijk Herfst, herfst, wat heb je te koop? Honderdduizend bladeren op een hoop én qualitytime met het hele gezin. Leuke uitjes springen in de herfstvakantie als paddenstoelen uit de grond. Ga lekker naar buiten tijdens de Wilde Buiten Dagen of op Expeditie Bamboe in Taman Indonesia. Tijdens de tweede week van de herfstvakantie, in regio Noord, is er voor jong en oud genoeg te beleven.

Foto 1. Ben jij een echte scheepsbouwer? Foto: Scheepvaartmuseum © Twycer

Zeebonken in het Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM Van 14 tot en met 29 oktober verandert het Scheepvaartmuseum in Amsterdam in een Kids Vakantiewerkplaats voor stoere bouwers en ontdekkers. Voor nieuwsgierige kinderen en hun papa’s en mama’s is er een familierondleiding en er is een tentoonstelling met de mooiste, spannendste en vreemdste maritieme uitvindingen. Op de Kids Vakantiewerkplaats kun je als een echte zeebonk je eigen periscoop maken. De allerjongste avonturiers van drie tot zes jaar gaan op ontdekkingsreis met Rinus de Rat aan boord van VOC-schip ‘Amsterdam’. Het is een beetje vies aan boord, maar Roxy heeft een idee! Is dat alleen wel een goede oplossing?
Alle activiteiten zijn gratis met museumentreebewijs. Voor meer informatie, data en tijden van de activiteiten, zie de website van het Scheepvaartmuseum.

Beestjes bij Museum TwentseWelle

ENSCHEDE Groot feest in het Museum TwentseWelle! In de herfstvakantie is het namelijk Museumkidsweek en wordt de opening van de nieuwe tentoonstelling ‘Van nul- tot duizendpoot’ gevierd, een ode aan alle soorten beweging op aarde. We lopen, zwemmen, kruipen, graven, kronkelen, springen en vliegen de wereld over. Maar hoe werken die voortbewegingsmechanieken eigenlijk? Dat ga je zelf ontdekken als je je eigen skelet, mechanische hand, klimmend dier of robot maakt. Schaatskampioene Jorien ter Mors opent de tentoonstelling op zaterdag 14 oktober waarna twee weken boordevol workshops, colleges en activiteiten volgen. Kinderen kunnen onder andere meedoen aan workshops robots bouwen, dieren prepareren, op bodemdiersafari, geschminkt worden als dier of skelet en microscooponderzoek doen. Alsof het niet genoeg is, kun je zondag 22 oktober zomaar oog in oog komen te staan met de immens grote insecten van het BigBugs Theater die het museum bezoeken of op maandag 23 oktober slang Loesje vasthouden.
Het complete programma van het herfstvakantiefestival inclusief tijden vind je op de website van TwentseWelle.

Laarzen aan en naar buiten!

LANDELIJK Wat is er mooier dan het bos in de herfst? Ontdek spelenderwijs meer over de natuur tijdens het klimmen, spoorzoeken, huttenbouwen en vuur maken met echte boswachters tijdens de Wilde Buiten Dagen van Natuurmonumenten en ING. Van 15 tot 27 oktober kunnen kinderen van vier tot twaalf jaar terecht op negen plekken in Nederland, waar ze in een dag opgeleid worden tot Boswachter van OERRR, het speciale kinderprogramma van Natuurmonumenten. Alle opdrachten voltooid? Dan krijg je een echte, felbegeerde Boswachter van OERRR-badge. De Wilde Buiten Dagen zijn gratis toegankelijk, reserveren is wel noodzakelijk. De activiteiten van de Wilde Buiten Dagen zijn te vinden in:

Griezelen met Wallyween

HARDERWIJK Vier Happy Wallyween samen met Wally de Walrus en zijn vriendjes van de zee. Van zaterdag 14 oktober tot en met zondag 29 oktober is Dolfinarium voor Wallyween versierd in Halloweenstijl, inclusief pompoenen en strobalen. Kom langs in de Heksenzaal of speur mee langs alle sprookjes op het park en maak kans op leuke prijzen, zoals een fotomoment met een dolfijn. Zelf ga je ook aan de slag: knutsel je eigen griezelmasker of kom de heks tegen in haar heksenhuis. Trek in ieder geval je afschrikwekkendste kleren aan voor de foto met Wally!

Bamboe, bamboe en nog eens bamboe

KALLENKOTE Oktober is kindermaand bij dierenpark Taman Indonesia. Elke zaterdagmiddag van 12:00 uur tot 17:00 uur leren, spelen en beleven kinderen van vier tot en met twaalf jaar in het park. Kom jij verdwalen in het bamboe? Durf jij een insect te eten tijdens de Expeditie Bamboe? Bouw jij de hoogste toren van bamboe? Naast de activiteiten is het park gewoon open en kun je de Indonesische dieren ontdekken, snuffelen op de pasar of verkleden met Indonesische klederdracht.

Een gezinsuitje met korting

Een dagje uit met het hele gezin kan aardig oplopen in de kosten. Via DagjeWeg.NL Tickets bestel je lekker makkelijk en extra voordelig kaartjes voor uitstapjes door het hele land. Bezoek bijvoorbeeld het Scheepvaartmuseum in Amsterdam met 20% korting of ga met z'n allen schatzoeken bij GeoFort in Herwijnen met 5% korting. Bekijk alle familie-uitstapjes met korting.
Foto 2. Het BigBugs Theater in Museum TwenseWelle. Foto: Museum TwentseWelle
Laatst gewijzigd: 2017-10-11 12:47:44 · Gepubliceerd: 2017-10-09 10:49:21 - 927