Win jij een van de spellentoernooien?

Het Spellenspektakel   Nieuws door
Foto 1. Kinderen vermaken zich op het Kinderplein. Foto: Spellenspektakel

archief oud artikel 30 oktober 2017 Toerisme Eindhoven, Noord-Brabant Kolonisten van Catan, Monopoly, Stratego, Weervolven maar ook Magic: the Gathering en Ticket to Ride. Van levensgroot Stratego tot kleine blokjes bij Hive, op de grootste en leukste spellenbeurs Spellenspektakel raak je niet snel uitgespeeld. Als je het ene spel zat bent, wachten er nog tweeduizend andere op je.

Ook voor kinderen

Wie denkt dat er op het Spellenspektakel enkel spellen zijn voor volwassenen, heeft het mis. Kinderen kunnen zich er ook uitleven met onder ander een reuzegroot Stratego of een hoge toren bouwen van Jenga (en deze ook lekker weer omgooien). Ook kunnen ze hun eigen speelgoed maken op het speciaal daarvoor ingerichte Kinderplein. Tussen de tweeduizend kaart-, miniatuur- en gezelschapsspellen zitten bovendien veel kinderspelletjes zoals Stef Stuntpiloot en het Poepspel. Veel 'spellen voor volwassenen' hebben ook een junior-editie zoals de Kinderen van Catan en 30 Seconds Junior. Een professioneel pedagogisch team staat klaar om aan de slag te gaan met kinderen, zodat ouders op hun gemakje over de beurs kunnen struinen. Voor de allerkleinsten zijn verzorgingsmaterialen, speelgoed en verschoonmogelijkheden aanwezig.

Wie is de beste?

Een potje Monopoly met je familie aan de keukentafel kan al lang duren, maar de toernooien op het Spellenspektakel helemaal. Bij toernooien van toffe spellenclubs kun je met spellenliefhebbers uit heel Nederland en België de strijd aangaan. Als je meedoet aan het Magic: the Gathering-, Ticket to Ride-, of Rifugio-toernooi maak je bovendien kans op allerlei leuke prijzen. Stoot jij de kampioenen van Nederland van hun troon bij je favoriete spel?

Nieuwe spellen uitproberen

Niet alleen de bekende spellen zoals Monopoly en Risk staan in de schijnwerpers, maar ook nieuwe spellen worden gepresenteerd op de grote spellenbeurs. Ervaren demonstrateurs laten zien hoe de spelletjes moeten zonder dat je zelf het boekje met regels open hoeft te slaan. Daarna mag je zelf aan de slag en de nieuwste spellen gratis uitproberen. Ben je overtuigd en aan het eind van de dag nog lang niet uitgespeeld? Sla dan je slag bij de verschillende deelnemende winkels zodat je thuis verder kunt spelen.

Het Spellenspektakel vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 november in het Beursgebouw van Eindhoven. Om 10:00 uur openen de deuren en ze sluiten weer om 18:00 uur. De entreeprijs is € 10,50 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen tot en met twaalf jaar. Kinderen onder de vier jaar mogen gratis naar binnen. Er zijn ook speciale gezinstickets en passe-partouts te koop.

Als je toch in Eindhoven bent kun je er gelijk een stedentripje van maken met onze tips voor een dagje Eindhoven. Of bekijk wat het overzicht met alle activiteiten in Eindhoven.
Foto 2. Er zijn spellen voor jong en oud. Foto: Spellenspektakel
Foto 3. Een overzicht van de spellenbeurs. Foto: Spellenspektakel
Foto 4. De leukste spellen neem je natuurlijk mee naar huis. Foto: Spellenspektakel
Foto 5. Probeer een nieuw spel gratis uit! Foto: Spellenspektakel

Laatst gewijzigd: 2017-10-27 10:54:31 · Gepubliceerd: 2017-10-27 10:44:02 - 717