Wat is er te doen dit weekend? De leukste uitstapjes

Wat is er te doen? Tips van de redactie | Redactioneel door

Bekijk de leukste activiteiten op 11 en 12 juli

9 juli 2020 Toerisme Landelijk Vakantie of niet, in het weekend is er altijd tijd om iets leuks te doen! Bied mee op de groenteveiling, vaar door het Rijk der Duizend Eilanden of bezoek het nieuwe FloriWorld! Dit is er te doen op 11 en 12 juli. Fijn weekend!

Foto 1. In Museum BroekerVeiling is er voor iedereen iets te zien en te beleven. Foto: Museum BroekerVeiling

Bied mee op de oudste veiling ter wereld

BROEK OP LANGEDIJK - Neem plaats op de authentieke veilingbank en bied mee op de oudste veiling ter wereld in Museum BroekerVeiling. Luister goed naar de veilingmeester, terwijl de prijs van de groente iedere seconde zakt. Wie te snel drukt betaalt misschien teveel, maar ben je te langzaam? Dan gaan de groenten naar iemand anders! In dit beleefmuseum is er van alles te zien en te doen. Vaar net als de tuinders vroeger langs de vruchtbare akkers bij het museum en ga mee met de rondvaart door het Rijk der Duizend Eilanden. Of huur zelf een fluisterboot of een akkerschuit voor een tochtje op het water. Een leuk dagje uit voor dit weekend en deze zomer!

Indrukwekkende nieuwsfoto's

ZUTPHEN - Het was even spannend, maar de internationale fototentoonstelling World Press Photo 2020 gaat door. In de Walburgiskerk van Zutphen zijn vanaf 10 juli de indrukwekkendste nieuwsbeelden te zien in een expositie met de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd. De winnaar van 2020 is de foto Straight Voice van de Japanse fotograaf Yasuyoshi Chiba, gemaakt in Khartoem, Soedan in 2019. Op de foto staat een jongeman, die verlicht door mobiele telefoons, een gedicht voordraagt. Om hem heen staan demonstranten die slogans roepen. Bekijk deze en andere indrukwekkende beelden en ontdek het verhaal achter de foto in World Press Photo 2020, te zien tot en met 2 augustus 2020.

Dagje DierenPark Amersfoort - met korting

AMERSFOORT - Ga er dit weekend lekker met de kinderen op uit en plan een dagje in DierenPark Amersfoort! In deze dierentuin blijft niet bij dieren kijken, want je kunt er van alles doen. Klim en klauter over de dierenverblijven en duik in ondergrondse gangen. Vanuit allerlei hoeken spot je de mooiste dieren. En vergeet niet om bij de twee kleine kameeltjes langs te gaan en de jonge prairiehondjes! Bestel nu via DagjeWeg.NL Tickets en krijg € 2,- korting op je tickets voor DierenPark Amersfoort.

Nieuw: FloriWorld

AALSMEER - Wereldberoemd is Nederland om zijn tulpen en andere schitterende bloemen. Jaarlijks komen er tienduizenden geïnteresseerde bezoekers naar de bloemenveiling in Aalsmeer. Daar, in het hart van de siert, staat sinds kort het nieuwe themapark FloriWorld. Hier duik je helemaal onder in de wereld van bloemen en planten en leer je meer over wat ze voor je kunnen betekenen. Bij binnenkomst geeft iedere bezoeker zijn favoriete bloemen en planten door via een digitale armband. Vervolgens wordt de experience gepersonaliseerd en zie je steeds je favoriete bloemen terug komen. Maak selfies tussen de bloemen, volg de zoektocht van een bruidegom naar een bruidsboeket en bied op een bosje bloemen voor thuis. Een leuk uitje voor dit weekend!

Klimmen en ziplinen in Adventure City

ROTTERDAM - Het avontuur wacht ook dit weekend in Adventure City Rotterdam, een klimpark voor de hele familie. Klim binnen over de verschillende klimparcoursen met zicht op de iconische skyline van Rotterdam. En sla met droog weer het outdoor klimpark zeker niet over! Er zijn klimparcoursen en adventures voor alle leeftijden. Kinderen vanaf vier jaar klimmen op het puppyparcours op een meter hoogte en oudere kinderen zoeken zich een weg op het nettenparcours. Een leuke uitdaging voor ervaren klimmers is de Via Ferrata ('ijzeren weg'). Onverschrokken avonturiers wagen zich aan de Free Fall quick jump en springen 12 meter naar beneden. Of suizen door de lucht in de Rollercoaster Zipline! Boek nu dit uitdagende dagje weg via DagjeWeg.NL Tickets en krijg 15% korting op tickets voor Adventure City Rotterdam.

Meer idee├źn voor dit weekend

Foto 2. Dompel je onder in een bloemenzee in deze experience in Aalsmeer. Foto: FloriWorld
Foto 3. Bezoekers tijdens de tentoonstelling World Press Photo in de Walburgiskerk te Zutphen. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-07-09 16:48:37 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 299267