Wat is er te doen dit weekend? De leukste uitstapjes

Wat is er te doen? Tips van de redactie | Redactioneel door

Bekijk de leukste activiteiten voor op 6 en 7 juni

4 juni 2020 Toerisme Landelijk Het weer zit dit weekend niet echt mee, maar met een paraplu en leuke online uitstapjes kom je een heel eind. Dit zijn de leukste uitstapjes op 6 en 7 juni voor een gezellig weekend. Veel plezier!

Foto 1. Stap aan boord van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik dit weekend. Foto: DagjeWeg.NL, Coby Boschma.

Online liveconcert DI-RECT

DEN HAAG / LANDELIJK - Hoe leuk is dit! Vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag treedt DI-RECT op zaterdag 6 juni live op. Vanaf 20:30 uur kun je het concert via livestream vanuit huis volgen. Het is alweer twintig jaar geleden dat de band werd opgericht, toen nog met een andere zanger. Vanuit het theater spelen ze daarom hun grootste hits en nieuwe songs van een nieuwe cd die nog niet is uitgebracht. Om de ervaring het compleet te maken én Haagse bedrijven te steunen heeft de band de handen ineengeslagen met Haagse ondernemers. Zo kun je vooraf online leuke extra's bestellen, zoals een bier- of wijnpakket of een t-shirt. Voor het livestreamconcert moet je wel een kaartje kopen, voor maar € 1,-. Reserveer je ticket voor het online liveconcert.

Helaas geen Bunkerdag, maar wel...

LANDELIJK - Eigenlijk zou dit weekend de Nationale Bunkerdag plaatsvinden, maar de 2020 editie is uitgesteld naar een nader te bepalen datum. Wat in het vat zit, verzuurt niet. De Bunkerdag van 2020 wordt extra bijzonder, omdat we dit jaar ook 75 Jaar Vrijheid vieren. Dus dat is het wachten wel waard. En in de tussentijd kun je in plaats van de Bunkerdag dit weekend alsnog deze historische bezienswaardigheden en oorlogsmonumenten bezoeken. Heb je toch nog een historisch dagje uit op korte termijn!

Airborne Museum is weer open

OOSTERBEEK - Eerst een verbouwing en daarna gedwongen de deuren gesloten houden vanwege het coronavirus. Maar sinds 1 juni is het Airborne Museum toch echt weer open! Dit weekend is dus het eerste weekend dat het oorlogsmuseum weer open is. Villa Hartenstein is in zijn oude glorie hersteld en de beleving van de Slag om Arnhem is nog intenser dan voorheen. Voor kinderen is er de expositie Waterschapsheuvel - ja, van het boek en de tekenfilm. Schrijver Richard Adams vocht zelf namelijk mee in Operatie Market Garden en gebruikte zijn ervaringen als bron voor het konijnenverhaal. Lees meer over de heropening.

Eerste weekend voor Diergaarde Blijdorp

ROTTERDAM - Iedereen is blij in Diergaarde Blijdorp! De dierentuin is sinds 3 juni weer open en gaat dus zijn eerste weekend in. Je in andere landen wanen en allerlei soorten prachtige dieren bewonderen doe je hier nog steeds. Maar wel anders dan anders, vanwege bepaalde maatregelen. Er zijn stewards in het park om bezoekers de weg te wijzen en te helpen en overal staan borden zodat je een looproute volgt waarbij je niemand tegen het lijf loopt. De openingstijden zijn ook wat ruimer, zodat er toch nog meer mensen van een dagje dierentuin kunnen genieten binnen het maximum aantal bezoekers. Net zoals voor alle andere uitstapjes: boek vooraf.

Museumstoomtram komt weer op stoom

ENKHUIZEN - Hoezee! Museumstoomtram Hoorn-Medemblik rijdt vanaf zaterdag 6 juni weer. Stap aan boord voor een tijdreis door oer-Hollandse landschappen, langs bollenvelden, pittoreske dorpjes en molens in de polder. Alles is in de stijl van zo'n honderd jaar geleden. Let wel: de boot vaart nog niet en fietsen kunnen voorlopig niet mee aan boord van de stoomtram. Ook gaan er per rit minder mensen mee, net zoals in de gewone trein het geval is. Vanwege de beperkte capaciteit aan boord van de stoomtram is reserveren noodzakelijk. Boek gelijk een ticket met € 3,- korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Vermaak je vanuit huis

LANDELIJK - Of je nu binnen zit omdat het niet anders kan of omdat je schuilt voor de regen: er zijn nog steeds zat uitstapjes met een leuk online aanbod! Zo kun je virtueel door de Sixtijnse Kapel wandelen, de mooiste musicalmomenten van Nederland terugkijken op Stage Memories of een spelletjesavond organiseren. Tel daar alle online tentoonstellingen bij op en je bent zo twee dagen zoet.

Meer ideeën voor het weekend

Foto 2. Geen Bunkerdag, maar wel genoeg andere historische gebouwen en ruïnes om te bewonderen. Foto: DagjeWeg.NL, Coby Boschma.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-06-03 16:27:52 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 287743