Wat is er te doen dit weekend?

De leukste activiteiten dit Hemelvaartsweekend

Wat is er te doen? Tips van de redactie Redactioneel door
Foto 1. Het Westerpark verandert in een openluchtrestaurant! Foto: Luciano de Boterman

9 mei 2024 Toerisme Landelijk Tijdens dit heerlijke lange weekend is er genoeg te beleven in ons land. Ontmoet Romeinen in Eindhoven, laat je inspireren door de nieuwste tuintrends op de Country & Garden Fair of geniet van de lekkerste smaken tijdens Rollende Keukens in Amsterdam óf het Wijnfestival in Utrecht! Ontdek alle originele uitjes van 9 tot en met 12 mei in onze Weekend Top 5.

De Romeinse Dagen

Eindhoven, Noord-Brabant Wist je dat ongeveer de helft van Nederland in een ver verleden deel uitmaakte van het Romeinse Rijk? Tijdens de Romeinse Dagen van 9 tot en met 12 mei in het preHistorisch Dorp ontdek je hoe het leven er toen uitzag. Het hele museumpark wordt overspoeld door Romeinen en hun tradities! Je ontmoet soldaten, kunt broodjes bakken en een echte Romeinse mantelspeld maken. Ook proef je de kruiden die zij meenamen naar ons land. Die Italianen weten natuurlijk als geen ander hoe je lekker kookt!

Foto 2. Ontmoet echte Romeinen tijdens de Romeinse Dagen. Foto: preHistorisch Dorp
  • Dagje uit met korting? Bekijk ook de aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!
  • Fonteyn Wijnfestival

    Utrecht, Utrecht Van 10 tot en met 12 mei verandert het Utrechtse Janskerkhof in één groot walhalla voor wijnliefhebbers. Drie dagen geniet je tijdens het Fonteyn Wijnfestival van de lekkerste wijnen van over de hele wereld: er zijn meer dan 100 soorten te proeven. Bij je eerste bestelling krijg je een echt festivalglas (waar je borg voor betaalt), daarna is het aan jou naar welke wijnstreken je afreist. Op het terrein staan foodtrucks die voor de lekkerste wijn-spijsbeleving zorgen. Ga je voor kaas, oesters, poffertjes of een frietje? Op zondagmiddag kunnen de kids mee, dan is er een speciaal kinderprogramma met schmink, knutselwerkjes en een circusworkshop. Let op: om zeker te zijn van toegang, is het aan te raden om van tevoren online tickets te kopen.

    Country & Garden Fair

    Laren, Gelderland Op het prachtige landgoed van Huis Verwolde kunnen tuin- en natuurliefhebbers hun hart ophalen van 9 tot en met 12 mei. Tijdens de Country & Garden Fair presenteren ruim 75 exposanten hun items in luxe pagodetenten en kramen. Boordevol inspiratie voor huis en tuin, adviezen van hoveniers en kwekers en natuurlijk de mooiste producten zoals bloempotten, vazen en decoratieve items. En dat terwijl je wandelt door de prachtige tuin van Huis Verwolde, die in het voorjaar op z’n mooist is.

    Rollende Keukens in het Westerpark

    Amsterdam, Noord-Holland Het Westerpark in onze hoofdstad wordt omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa tijdens Het Weekend van de Rollende Keukens! Van 8 tot en met 12 mei staan meer dan 100 foodtrucks in het park, waar je de heerlijkste hapjes en maaltijden kunt eten. Met bekende gerechten zoals Napolitaanse pizza’s, maar óók genoeg om je culinaire horizon te verbreden. Wat dacht je van Irakees streetfood, Hongaarse chimney-cake of – nu komt-ie – insecten? Het festival is ook leuk voor kinderen. Zo is er een draaimolen, een schminkhoek en een kookworkshop. Lees meer over Rollende Keukens.

    Foto 3. Gezelligheid voor de hele familie tijdens Rollende Keukens. Foto: Teddy Lauren

    De leukste Hemelvaartuitstapjes

    Landelijk Er is nog véél meer te doen in het land tijdens het Hemelvaartsweekend. Zo kun je in op de jaarmarkt in Hertme (Overijssel) Robin Hood ontmoeten op 9, 11 en 12 mei. Bezoek marktkraampjes, doe mee met spellen en ontdek of de sherrif van Nottingham in het echt ook zo gemeen is. Bekijk meer leuke uitjes tijdens Hemelvaart.

    Meer ideeën voor dit weekend?

    Foto 4. Proef de lekkerste wijnen op het Wijnfestival in Utrecht. Foto: Paulus van Dorsten

    Laatst gewijzigd: 2024-05-08 15:23:51 · Gepubliceerd: 9 mei 2024 - 740749