Wat is er te doen dit weekend?

Wat is er te doen? Tips van de redactie |  
Redactioneel door
Foto 1. Duik in de historie op Kasteel Radboud en ga een stukje varen rond het mooie Medemblik. Foto: Visit Medemblik

De leukste activiteiten op 10 en 11 september

29 september 2022 Toerisme Landelijk Bijna weekend! Heb je al plannen? Er staan in het hele land mooie evenementen op de agenda om uit te kiezen. Ga op bezoek in een monument tijdens de Open Monumentendag of proef van de Indische cultuur in Den Haag. Ook leuk: een dagje naar het mooie Medemblik! In onze Weekend Top 5 vind je de leukste activiteiten op 10 en 11 september.

Ontdek het verrassende Medemblik

MEDEMBLIK- Ontsnap even aan de drukte die na de zomervakantie is losgebarsten en kom nazomeren in Medemblik. Dit mooie historische stadje aan het IJsselmeer heeft alles: cultuur, natuur en water. En het is bovendien een plaatje om te zien! Ga op zoek naar de leukste winkeltjes in de binnenstad of duik de geschiedenis in op het imposante Kasteel Radboud. Rond Medemblik word je omringd door water en groen: een prachtige plek om te fietsen en te varen. Huur een bootje en vaar door de grachten van de stad en verder naar het Egboetswater. Of stap op de fiets voor een prachtige route door de omgeving vol leuke tussenstops. Bekijk hier je allemaal kunt zien en doen in het mooie Medemblik.

Foto 2. Ontdek alle leuke winkeltjes in het gezellige Medemblik. Foto: Visit Medemblik
 • Dagje uit met korting? Bekijk ook de aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!
 • Voor even leven als een wereldberoemde dj

  Breda, Noord-Brabant - Ervaar hoe het is om als een wereldberoemde dj door het leven te gaan in de splinternieuwe ONSTAGE Experience! In deze Instagrammable attractie treed je in de voetsporen van wereldberoemde dj’s als Hardwell en Tiësto en word je ondergedompeld in de wereld achter dancefestivals. In zeven interactieve kamers leef je het leven van een artiest. Bedenk maar vast een eigen artiestennaam! Laat persfoto’s maken, produceer een eigen megahit en chill in de Backstage Lounge. En dan? Tijd voor een eigen show! Gaaf: deze krijg je na afloop als aftermovie mee naar huis. Ontdek dit nieuwe uitje in Breda.

  Foto 3. Ervaar hoe het is om als een beroemde dj door het leven te gaan. Foto: ONSTAGE Experience

  Openingsweekend Maand van de Geschiedenis

  Landelijk Het aankomend weekend is ook meteen het begin van de maand oktober. En dat betekent ook de aftrap van de Maand van de Geschiedenis, georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum, maar met honderden activiteiten verspreid door het hele land. Het thema voor 2022 is 'Wat een ramp!'. Kom erachter wat verschillende soorten rampen betekenen in de levens van mensen, maar ook hoe zij weer opkrabbelen en er sterker uitkomen. Tijdens het openingsweekend van het grootste historische evenement van Nederland zijn er direct heel veel leuke én leerzame activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Bekijk nu meteen waar je op 1 en 2 oktober terecht kunt.

  Foto 4. Neem in de maand oktober een duik in het verleden. Foto: Maand van de Geschiedenis © Linde Dorenbos

  Schaatsen uit het vet, op naar Den Haag!

  Den Haag, Zuid-Holland De warme zomer ligt pas net achter ons, maar we gaan via de herfst weer in rap tempo richting de winter. En behalve snert en boerenkool hoort er natuurlijk nog iets bij een oer-Hollands najaar... Schaatsen! Aanstaande zaterdag kan het weer op de schaatsbaan van De Uithof in Den Haag, die dit jaar vijftig jaar bestaat. Bind de ijzers onder en rijd een rondje over het spiegelgladde ijs van de 400-meterbaan. Is pootje over nog wat lastig? Krabbel dan lekker heen en weer op de Funrink. Trek je dikke jas en wollen muts maar weer uit de kast en zet je eerste stappen op het ijs.

  • Let op: De Funrink is gesloten op zondag van 14:00 uur tot 15:45 uur.

  Rondneuzen op de Groninger Marktendagen

  Groningen, Groningen De Groninger Marktendagen zijn terug van weggeweest! Standhouders vullen het centrum van de provinciehoofdstad op zondag 2 oktober (en maandag 3 oktober) met kramen in alle soorten en maten. De Grote Markt, de Vismarkt de Brugstraat en Akerkhof vormen het bruisende hart van de grootste markt van Noord-Nederland. Iedere straathoek heeft zijn eigen specialiteit. Neus rond op de vlooienmarkt, scoor bijzondere vinylplaten op de Platenmarkt, proef de mooiste streekproducten op het provincieplein of hap een harinkje op het visplein. De markten zijn op beide dagen geopend van 09:00 tot 17:00 uur.

  Foto 5. De Vismarkt vol kraampjes. Foto: Groninger Marktendagen © Stella Dekker

  Meer ideeën voor dit weekend

  Foto 6. Word voor even een wetenschapper. Foto: Weekend van de Wetenschap © Ilja Meefout

  Laatst gewijzigd: 2022-10-04 22:52:52 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 557386