1

Drie klassieke concerten in de Edesche Concertzaal

Kom in wintersferen en luister naar een prachtig concert!

Bezoek de Edesche Concertzaal Redactioneel door
Foto 1. Het is altijd gezellig met Jan Vayne in de Edesche Concertzaal! (Concert 2 december 2017) Foto: Edesche Concertzaal

archief oud artikel 15 november 2017 Cultuur Ede, Gelderland Het is weer vroeg donker, de kachel kan aan en de kaarsjes branden. De gezellige wintertijd is begonnen! Stap binnen in de sfeervolle Edesche Concertzaal en luister naar hartverwarmende muziek. In de wintermaanden is het extra gezellig in de met lichtjes versierde Concertzaal. Drie decemberconcerten met topmusici op een rijtje!

8 december - Strijkkwartet met geschiedenis

Het Borodin Quartet is levende muziekgeschiedenis. Bij het ontstaan van het strijkkwartet werkten de leden namelijk nauw samen met beroemde componisten. De huidige leden van het kwartet hebben één ding gemeen: allemaal studeerden ze af aan het Moskous Conservatorium. In december geven de vier strijkers een concert in de Edesche Concertzaal. Luister naar muziek van Tsjaikovski, Borodin en Dubinsky en laat je meevoeren door de prachtige klanken van cello, altviool en violen. Kamermuziek van de top!

Er staan nog meer klassieke concerten van topmusici op de agenda! Bekijk alle concerten in de Edesche Concertzaal.
Winterse gezelligheid in de Edesche Concertzaal

15 december - Prachtige vioolsonates van topmusici

Viool en piano: een prachtige combinatie. Als het gaat om de wereldtop van violisten mag Simone Lamsma niet in het rijtje ontbreken. Pianist Robert Kulek, winnaar van onder andere een Edison, heeft in zijn loopbaan van musicus in bijna heel de wereld opgetreden. Samen stonden ze in de Londense Wigmore Hall en de New Yorkse Carnegie Hall en keren nu terug naar de Edesche Concertzaal. Met misschien wel de mooiste vioolsonate uit de negentiende eeuw: het huwelijkscadeau van César Franck voor zijn jonge vriend Eugène Ysaÿe. Luister naar prachtige vioolsonates in de Edesche Concertzaal!

16 december - Christmas songs door The Gents

Heel veel mannen op het podium! The Gents, een mannenensemble dat is ontstaan uit het Roder Jongenskoor, zingt de sterren van de winterhemel met hun prachtige koorstukken. Samen met organist Matthias Havinga zetten de heren een sfeervol kerstprogramma neer in verschillende stijlen: van negro spirituals tot een prachtig 'Ave Maria'. Een ding is zeker bij dit concert van The Gents: de kerstsfeer zit er goed in!

Leuk: kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen het concert gratis bijwonen. Studenten betalen slechts €12,50 voor een toegangskaart.
Foto 2. Simone Lamsma en Robert Kulek in de Edesche Concertzaal. Foto: © Jacqueline Imminkhuizen
Foto 3. Luister naar het kerstconcert van The Gents in de Edesche Concertzaal. Foto: © Philip van de Bree
Foto 4. Het Borodin Quartet is levende muziekgeschiedenis! Foto: © Keith Saunders

Laatst gewijzigd: 2017-12-19 16:59:02 · Gepubliceerd: 2017-11-15 11:57:44 - 321