1

Zin in een dagje shoppen? Hier moet je zijn!

In deze winkels slaag je vast!

Alle winkels op DagjeWeg.NL   Redactioneel door
Foto 1. Koop sieraden bij Urban Shopper. Foto: Tom Doms

16 december 2017 bijgewerkt: 27 februari 2018 Toerisme Landelijk Heerlijk een dagje vrij? Trommel je vriendinnen op en ga lekker de stad in met z'n allen. En ben je op zoek naar een uniek cadeau voor je vriend, ouders, broers, zussen of vrienden? Bij deze winkels en winkelcentra slaag je zeker! Of je nou spiegeltjes uit India zoekt voor een reislustige vriendin, kunst met graffiti voor je zus die is verhuist of de nieuwste lp's voor je hippe broer.

SCHEVENINGEN - Retrowinkel Bennies Fities is een klein stukje USA aan de Nederlandse kust. Elvis Presley, Marilyn Monroe, James Dean: Bennies Fifties ademt de typische retro glamour van de Verenigde Staten. Zodra je binnenstapt, wordt je verwelkomd door een muziekje uit de jukebox. Shop hier lp's, nummerborden, koelkastmagneten, retro servies, neon uithangborden en petticoats voor familieleden en vrienden die dol zijn op The States.

EINDHOVEN - Het oude industrieterrein Strijp-S in Eindhoven transformeert langzaam maar zeker in een hippe wijk. Hier vind je winkelcentrum Urban Shopper, in een voormalige Philips fabriekshal. Dit coole winkelcentrum is de thuishaven van bijzondere en unieke winkels met vernieuwende concepten. Pimp je eigen gympen met studs, koop industriële meubels en hippe vintage kleding of kunst met graffiti erop! Ben je in het centrum van de stad? Ga dan even langs bij Yksi Expo voor stoere spullen van het merk Dutch Design.

ROTTERDAM - Past het woord 'cactus' helemaal bij je vader, moeder, zoon of dochter? Dan zit je bij Danny de Cactus in Rotterdam goed! Hier shop je cactussen van klein tot groot en krijg je er gratis een berg liefde bij, want de eigenaar van Danny de Cactus is verliefd op deze stekelige plant. Verder shop je hier woondecoratie met Zuid-Amerikaans en Oosters thema en heel veel leuke interieurartikelen om je huis te pimpen. Potjes uit Marokko, gietijzer uit India en spiegeltjes uit India bijvoorbeeld.

AMSTERDAM - Nieuw op warenhuisgebied in Nederland: Hudson's Bay. Het concept van dit warenhuis is overgewaaid uit Canada. Voor kleding van topmerken zoals Chanel en Tommy Hilfiger ziet je hier goed, maar ook zijn hier nagelstudio's, kapsalons en speciale studio's waar nieuwe producten worden gelanceerd. Sluit een dagje shoppen in Amsterdam af bij het restaurant van chef-kok Ron Blaauw onder het ronde dak van Hudson's Bay.

ARNHEM - Op zoek naar een uniek cadeautje? Bij cadeauwinkel Van Mij in Arnhem zit je goed! Artistieke kaartjes, vintage koffertjes, leuke slingers en uniek servies; kiezen is hier bijna onmogelijk. Voor eigenaresse Mariëlle is haar winkeltje een verzamelplaats met leuke spulletjes die ze overal en nergens opsnort. Als je volgend jaar weer op zoek bent naar een cadeau, zit je hier weer goed. De collectie wordt namelijk vaak aangevuld met nieuwe vondsten.

HAARLEM - Bij De wereld van Jansje zijn de producten heerlijk én eerlijk. De gezellige winkel aan de Grote Houtstraat in Haarlem is gevuld met fairtrade producten zoals boekjes, plantjes, speelgoed, servies en andere leuke hebbedingetjes. Eet ook meteen een hapje in de 'verborgen' lunchroom, waar je een huisgemaakt soepje krijgt geserveerd door mensen met een beperking. Of zoals ze bij De wereld van Jansje zeggen: mensen met verschillende talenten en mogelijkheden.

Hier kun je door heel Nederland terecht:

  • Heerlijke bruisballen bij Lush
  • Kleurrijke plantjes of statige cactussen bij Intratuin
  • Unieke en natuurlijke producten voor in de keuken en badkamer bij Dille & Kamille
Foto 2. Bennies Fifties is gevuld met unieke spullen uit Amerika. Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto 3. Moet je lp's hebben? Die vind je bij Urban Shopper. Foto: Tom Doms
Foto 4. Unieke spullen koop je bij Urban Shopper. Foto: Tom Doms

Laatst gewijzigd: 2018-02-27 17:09:35 · Gepubliceerd: 2017-11-28 16:46:44 - 4209