1

Nationaal Theaterweekend: voor een tientje naar het theater

Het hele weekend toptheater voor een habbekrats

Nationaal Theaterweekend 2018 Nieuws door
Foto 1. Voor een prikkie naar het theater! Foto: Nationaal Theaterweekend © Carli Herm.

archief oud artikel 21 januari 2018 Cultuur Landelijk Het Nationaal Theaterweekend laat zien dat theater helemaal niet duur hoeft te zijn én dat het voor letterlijk iedereen leuk is. Je neefje, je oma, je zwager; zelfs de grootste macho houdt het niet droog bij het zien van een mooi ballet, hartverwarmende kindervoorstelling of een steengoede musicalsolo. Vanaf 26 tot en met 28 januari kun je voor maar €10,- naar een theatervoorstelling!

Wat staat er op de planken?

Van Limburg tot Groningen: er doen meer dan zeventig theaters en meer dan tweehonderd voorstellingen mee aan het Nationaal Theaterweekend. Van TAQA Theater De Vest in Alkmaar, Schouwburg De Lawei in Drachten en De Kom in Nieuwegein tot Theater aan de Parade in Den Bosch. Er is altijd wel een theater bij je in de buurt waar iets moois op de planken staat. 26, 27 en 28 januari is dus dé kans om theaterstukken, musicals, cabaret, concerten en meer bij te wonen voor maar een tientje. Goed om te weten: hitmusicals On Your Feet! en Lion King zijn voor dit weekend al uitverkocht.

Welke musicals spelen er eigenlijk? Wij zetten de beste musicals van dit moment op een rijtje.

Veel leuke extra activiteiten

Deelnemende theaters organiseren naast voordelige voorstellingen ook leuke activiteiten ter ere van het theaterweekend. Zo kun je meedoen aan American Roller Disco in de Flint in Amersfoort en is er een backstage rondleiding in Cultura Ede en in de Schouwburg Hengelo is er een gratis workshop songwriting. Voor bijna alle activiteiten geldt: vooraf aanmelden via het theater.

Ontstaan Nationaal Theaterweekend

Het Nationaal Theaterweekend is een idee van Stage Entertainment theaterproducent Albert Verlinde en volkszanger Frans Bauer. Het actieweekend is bedoeld om mensen die normaal gesproken niet snel naar het theater zouden gaan, nu ook over de streep te trekken. Bekijk het complete aanbod tijdens het Nationaal Theaterweekend.

Foto 2. Bezoek concerten, toneelstukken, musicals en meer voor een prikkie. Foto: Nationaal Theaterweekend.
Foto 3. Door het hele land doen er zo'n zeventig theaters mee en staan er honderden shows op de planken. Foto: Nationaal Theaterweekend.

Laatst gewijzigd: 2018-01-22 14:12:07 · Gepubliceerd: 21 januari 2018 - 1148