5 leuke markten en evenementen in juli en augustus

Markten en braderieën in Nederland | door

Vier de zomer op een markt waar je heerlijk kunt struinen en shoppen

26 juni 2018 Toerisme Landelijk Het zonnetje is definitief doorgebroken, dus wat is er heerlijker dan de dag buiten doorbrengen? Bezoek een markt, struin langs de kraampjes en voel ondertussen de zon op je bol. Deze markten en festivals staan op de planning in juli en augustus. Een gezellige fair of een enorme curiosa- en brocantemarkt: genoeg te zien en misschien wel te kopen!

Foto 1. Scoor leuke hebbedingetjes op de markt! Foto: Redactie DagjeWeg.NL

21 juli: Jaarmarkt IJmuiden

IJMUIDEN - Oude ambachten en honderden gezellige kraampjes. Op de Jaarmarkt IJmuiden ben je zo een hele dag zoet. De markt is meer dan een kilometer lang en daarmee een van de langste jaarmarkten in de regio. Koop een gerookt visje, scoor curiosa of neem een kijkje bij de oude ambachten die tentoongesteld worden.

21 en 28 juli en 4, 11 en 18 augustus: Zomermarkt Zandvoort

ZANDVOORT - Iedere zaterdag van 14 juli tot en met 18 augustus siert een gezellige zomermarkt de Boulevard de Favauge in Zandvoort. Er zijn zo’n veertig tot tachtig kramen waar je allerlei leuke spulletjes scoort. Leuk voor het hele gezin! Sluit de dag af met een picknick op het strand of leg je baddoek op het strand en geniet van de zomerzon.

25 en 26 juli: Sjómmelmert

ROERMOND - Ieder jaar slingert de Sjómmelmert door de stad en is heel Roermond op de been voor deze jaarmarkt. De Sjómmelmert is een jaarmarkt, braderie, rommelmarkt, hobbymarkt, kunstmarkt en liefdadigheidsbazaar ineen. Boekenliefhebbers mogen de Minderbroederskerk niet overslaan; hier is een leuke boekenmarkt te vinden!

19 en 26 juli en 2, 9 en 16 augustus: Oud Veluwse Markt

BARNEVELD - De Oud Veluwse Markt mag met recht oud en Veluws genoemd worden. De klederdracht, muziekkorpsen en optochten met oude wagens zijn hier niet van de lucht. Net als op iedere markt, staan hier kraampjes met allerlei producten en lekker eten. Er zijn activiteiten voor de kinderen en je kunt bijvoorbeeld de Jan van Schaffelaartoren beklimmen. Op de pleinen bekijk je optredens van dansgroepen en is er de Boerenveiling. Alles in de stijl van vroeger! De Oud Veluwse Markt is tot en met 16 augustus iedere donderdag te vinden in het centrum van Barneveld.

26 juli en 2, 9, 16 en 23 augustus: Kamper (Ui)tdagen

KAMPEN - Als je Kampen nadert en je ziet een koe aan de kerktoren, dan weet je dat je goed zit! Het startschot voor de Kamper Ui(t)dagen, die op vijf donderdagen in de zomer gehouden worden, is een koe die aan de kerktoren wordt gehesen, naar een oud volksverhaal. Wat volgt? Een gezellige braderie, kermis, heel veel live optredens, talentenshows en vuurwerk aan de IJsselkade. Een leuke manier om kennis te maken met deze eeuwenoude Hanzestad!

Bekijk alle markten en evenementen op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Sieraden vind je op bijna iedere markt. Foto: Pexels.com
Laatst gewijzigd: 2018-07-16 10:01:34 · Gepubliceerd: 26 juni 2018 - 73389