Voor een prikkie uit eten tijdens de Restaurant Week

Goedkoop uit eten bij een sterrenrestaurant

Alle restaurants op DagjeWeg.NL Nieuws door
Foto 1. Lekker uit eten tijdens de Nationale Restaurant Week. Foto: DiningCity.

archief oud artikel 2 maart 2018 Cultuur Landelijk Loopt het water je in de mond als je denkt aan kreeft, kaviaar en truffels, maar zijn de restaurants die dit serveren een tikkeltje boven budget en belandt je toch elke keer weer bij je favoriete eettentje? Niet getreurd, de Nationale Restaurant Week is je redder in nood. Van 5 maart tot en met 21 maart reserveer je een tafeltje in een toprestaurant voor een zacht prijsje.

500 restaurants

Maar liefst 500 restaurants door het hele land doen mee met de Nationale Restaurant Week. Dit zijn allemaal culinair hoogstaande restaurants die bij voorgaande edities van de Nationale Restaurant Week positief werden beoordeeld door gasten. 79 restaurants die dit jaar meedoen zijn de trotse bezitter van een Michelinster. Bij de restaurants krijg je een verrassingsmenu van minimaal drie gangen voorgeschoteld dat chefs zelf samenstellen. Diverse restaurants serveren een gratis vierde gang! De meeste dinermenu's zijn € 27,50 per persoon, maar restaurants die een speciaal menu met bijzondere ingrediënten samenstellen en Michelinster-houders kunnen duurder uitvallen.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een driegangenlunch voor € 22,50.

In onbekende restaurants eten

De Nationale Restaurant Week bestaat al sinds 2007 en is opgezet door DiningCity, een online restaurantgids waar gasten restaurants vergelijken, een tafel reserveren en reviews achter kunnen laten. Oprichter en CEO Jeroen van den Brink van DiningCity liet vorig jaar in een interview met Misset Horeca weten dat het idee achter de Nationale Restaurant Week is dat mensen eens in een onbekend restaurant gaan eten. "Ik wilde dat gasten bij restaurants konden reserveren die ze wellicht anders niet zomaar zouden bezoeken. Voor restaurateurs betekent dit nieuwe gasten en voor die gasten een fijne ervaring en herinnering waardoor ze wellicht nog eens zullen reserveren. Een win-win situatie voor beide partijen."

Waar kun je terecht?

Er doen toprestaurants door het hele land mee, met keukens variërend van Frans tot Japans of gewoon lekker Hollands. Via de site van de Nationale Restaurant Week selecteer je eenvoudig op provincie, zodat je direct een keuze kunt maken uit restaurants bij jou in de buurt. Inspiratie nodig? Ga bijvoorbeeld langs bij houder van een Michelinster Tante Koosje in Vecht, waar je geniet van de Franse keuken of geniet kies voor dineren in de sfeervolle ambiance van Restaurant Buitenzorg in Ede. Een keer iets nieuws proberen? Ga bijvoorbeeld voor sushi en andere Japanse lekkernijen bij Oni Japanese Dining in Zuid-Holland. Natuurlijk zijn er nog veel meer restaurants. Ga snel op zoek naar je favoriet op de website van de Nationale Restaurant Week!

Goed om te weten:

  • Je dient te reserveren via de website van de Nationale Restaurant Week.
  • Kun je niet tussen 5 maart en 21 maart? Houdt dan de agenda goed in de gaten voor de volgende Nationale Restaurant Week. Deze wordt twee keer per jaar georganiseerd, in het voorjaar en het najaar.
  • Let op: drankjes niet inclusief!
Foto 2. Verras je liefje met een culinair avondje op stand. Foto: Pexels.com.
Foto 3. Eten bij het gezellige Restaurant Buitenzorg. Foto: Restaurant Buitenzorg.
Foto 4. Geniet van culinaire hoogstandjes bij Buitenzorg. Foto: Restaurant Buitenzorg © Marlies Haitsma.
Foto 5. Geniet van de Japanse keuken bij Oni. Foto: Restaurant Oni © Flore Zoe.
Foto 6. Ontdek Japans Restaurant Oni tijdens de Restaurant Week. Foto: Restaurant Oni © Flore Zoe.

Laatst gewijzigd: 2018-03-08 15:32:01 · Gepubliceerd: 2 maart 2018 - 962