De dieren van 'urban jungle' Amsterdam

Ontdek het stadse dierenrijk in de film De Wilde Stad

Ga naar De Wilde Stad Nieuws door
Foto 1. Bioscoopfilm De Wilde Stad. Foto: EMS FILMS / Frans Lemmens

archief oud artikel 27 februari 2018 Natuur Landelijk Weet je de film De Nieuwe Wildernis nog? Deze natuurfilm, die het leven in de Oostvaardersplassen toonde, was mateloos populair. Van dezelfde makers komt nu een nieuwe film uit: De Wilde Stad. Deze bioscoopfilm neemt je vanaf 1 maart mee naar het ongetemde dierenrijk in 'urban jungle' Amsterdam, waarbij je de stad leert kennen door de ogen van de natuur.

Onbekende stadsbewoners

De avontuurlijke stadskat Abatutu neemt je mee op reis door Amsterdam in De Wilde Stad. Onderweg komen we heel wat andere dieren tegen: vossen, muizen, duiven, slechtvalken en zelfs kreeften. Allemaal dieren die zich hebben aangepast aan het jachtige leven in de hoofdstad. Ze blijken op de meest onwaarschijnlijke plekken in de stad te leven, in kilometers rioolbuizen of op de ABN AMRO-toren op de Zuidas.

Regisseur Mark Verkerk

In totaal schoot regisseur Mark Verkerk met zijn team ruim driehonderd uur aan filmmateriaal. Daarbij kwam nog het materiaal van onbewaakte camera's. Voor de 85 minuten film die het uiteindelijk werden, is maar liefst zeshonderd dagen gefilmd op 125 verschillende locaties. Het was niet de eerste keer voor Mark Verkerk dat hij een natuurfilm schoot. Eerder maakte hij de film De Nieuwe Wildernis, over de planten en dieren in de Oostvaardersplassen. Deze film bleek een grandioos succes.

Bekijk alvast de trailer van De Wilde Stad:

Waar en wanneer?

Vanaf 1 maart 2018 is de film te zien in diverse bioscopen door het hele land. Je kunt De Wilde Stad onder andere in deze bioscopen zien:

Kijk voor een overzicht van alle bioscopen op de website van De Wilde Stad.

Tip! Doe op de website van De Wilde Stad De Wilde Stad Tour, zodat je precies weet waar je welk dier kunt spotten in Amsterdam.
Foto 2. Bioscoopfilm De Wilde Stad. Foto: EMS FILMS / Frans Lemmens
Foto 3. Bioscoopfilm De Wilde Stad. Foto: EMS FILMS / Frans Lemmens
Foto 4. Bioscoopfilm De Wilde Stad. Foto: EMS FILMS / Frans Lemmens
Foto 5. Bioscoopfilm De Wilde Stad. Foto: EMS FILMS / Frans Lemmens
Foto 6. Bioscoopfilm De Wilde Stad. Foto: EMS FILMS / Frans Lemmens

Laatst gewijzigd: 2018-02-28 11:50:44 · Gepubliceerd: 2018-02-27 16:19:48 - 1751