5 gratis uitjes terwijl de leraren staken

Alle uitjes met kinderen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Ga een gratis dagje weg met de kids op 14 maart

14 maart 2018 Toerisme Landelijk Op woensdag 14 maart staken de meesters en juffen van het basisonderwijs in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Geniet op deze extra vrije dag van een uitje met het hele gezin! DagjeWeg.NL zet vijf leuke gratis uitjes op een rijtje.

Foto 1. Gratis aan boord in Het Scheepvaartmuseum. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

1. Joods Historisch Kindermuseum

Alle kinderen en hun begeleiders mogen vandaag gratis een bezoekje brengen aan het Joods Historisch Kindermuseum. Weet je wat koosjer eten is? En hoe typisch joodse instrumenten klinken? Dat leer je allemaal in dit museum. Maak kennis met de Joodse tradities en gewoontes op een leuke manier, door bijvoorbeeld matzes te bakken in de koosjere keuken. Extra leuk: je krijgt een gratis Max de Matze-knuffel mee naar huis!

Meer leuke acties vandaag:

  • Het Marinemuseum in Den Helder hanteert een speciaal actietarief van slechts € 2,50 per kind!
  • In de Oude Hortus van het Universiteitsmuseum Utrecht krijg je een gratis tuinspeurtocht. Bezoek meteen het bijhorende Universiteitsmuseum Utrecht met korting!

2. Gratis rondvaart

Het zonnetje schijnt, dus trek er lekker op uit in de buitenlucht! Ga voor een dagje Amsterdam en knoop er meteen een vaartocht door de grachten aan vast. Bij Blue Boat Company hoeven alle kinderen van vijf tot twaalf jaar niet te betalen voor de City Canal Cruise. Sjonnie, de stoere Amsterdamse muis neemt de kinderen mee op avontuur en vertelt over wat je allemaal ziet onderweg, dus de kids leren nog wat ook.

3. Het Scheepvaartmuseum

Ahoy kapitein! Welkom aan boord van de Hollandia, het schip van Michiel de Ruyter. Kinderen van vier tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Ouders en begeleiders niet getreurd: op vertoon van een kind van vier tot twaalf krijgen ook zij gratis entree. Speciaal voor de lerarenstaking zijn er allerlei leuke extra activiteiten, zoals een Kijk- en ontdektocht.

4. Tropenmuseum

Nog een leuk én gratis uitje in Amsterdam: het Tropenmuseum. Kinderen van zes tot en met dertien jaar mogen gratis doorlopen in het museum. Reis met de familierondleiding ZieZo Marokko door dit Afrikaanse land, of doe mee met de knutselactiviteiten van 12:00 uur tot 16:00 uur. Hier verveel je je absoluut niet!

5. Museum Speelklok

Ook bij Museum Speelkok in Utrecht staan de deuren wagenwijd open voor kinderen, die ook hier gratis entree krijgen. Maak kennis met allerlei zelfspelende muziekinstrumenten en leuke muziekjes in dit vrolijkste museum van Nederland. Leuk én leerzaam!

Foto 2. Bezoek gratis het Joods Historisch Kindermuseum. Foto: JHM Kindermuseum © Liselore Kamping.
Foto 3. Lekker gratis varen door de Amsterdamse grachten vandaag. Foto: Blue Boat Company.
Foto 4. Museum Speelklok is het gezelligste museum van Nederland! Foto: Museum Speelklok.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-03-14 13:21:34 · Gepubliceerd: 2018-03-14 12:35:11 - 324