Carlos & Mirella dansen de sterren van de hemel tijdens IKFE

Internationaal Kamermuziek Festival Ede 2018 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Een combinatie van klassieke muziek en sexy tango in Theater Junushoff

20 maart 2018 Cultuur Wageningen, Gelderland Hoewel tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Ede 2018 (IKFE) vooral veel klassieke muziek de revue passeert, staat er ook dans op het programma. Op vrijdag 11 mei vereert het tangoduo Carlos & Mirella, bekend van het televisieprogramma 'Everybody Dance Now', IKFE een bezoekje tijdens een concert in Theater Junushoff Wageningen.

Foto 1. Tangodansers Carlos & Mirella zijn de speciale gasten tijdens het concert. Foto: Carlos & Mirella

Romantisch tangoduo samen op het podium

Verschillende muziekstukken van het IKFE-concert in Theater Junushoff in Wageningen zullen door Carlos & Mirella begeleidt worden met een adembenemende Argentijnse tangodans. Het duo, dat in het 'echte leven' ook met elkaar getrouwd is, danste eerder al voor Andrea Bocelli en won de titel European Tango Champions 2017. Ook deden Carlos en Mirella in 2015 samen mee met het RTL-televisieprogramma 'Everybody Dance Now', waar ze de finale bereikten.

Geniet alvast van een voorproefje van Carlos & Mirella in 'Everybody Dance Now':

Wat is IKFE?

  • Het Internationaal Kamermuziek Festival Ede 2018 is een festival van een lang weekend vol concerten met prachtige klassieke kamermuziek en andere evenementen;
  • De artistieke leiding van het festival ligt in de handen van de wereldberoemde Oekraïense pianiste Anna Fedorova;
  • Meer dan twintig solisten spelen op IKFE, waaronder celliste Ella van Poucke, winnares van de GrachtenfestivalPrijs 2017, eerste violist van het Brodsky Quartet Daniel Rowland en bandoneon Marcelo Nisinman, die optrad tijdens het Prinsengrachtconcert 2017;
  • Het Internationaal Kamermuziek Festival Ede 2018 wordt gehouden in het hemelvaartsweekend, van 9 tot en met 13 mei om en rondom de Edesche Concertzaal.

Vier seizoenen van Vivaldi en Piazzolla

Tijdens het concert op vrijdag 11 mei worden de vier jaargetijden van Vivaldi ten gehore gebracht. De vier vioolconcerten van Vivaldi zijn wereldberoemd geworden als de 'Quattro Stagioni' (ja, net als de pizza), oftewel 'De Vier Jaargetijden' gebaseerd op de vier seizoenen uiteraard. Ook de Argentijnse componist Piazzolla liet zich inspireren door de seizoenen, maar dan die in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Hij nam de tango als uitgangspunt voor zijn stuk over de vier getijden en vermengde deze met elementen uit de klassieke muziek en jazz. In zijn 'Cuatro Estaciones Porteñas' hoor je al deze invloeden terug. Tijdens het concert worden beide muziekstukken over de seizoenen gespeeld door bekende solisten zoals Anna Fedorova, Mercelo Nisinman en Anny Chen. Een perfecte combi van klassiek en sexy latin in één concert dus!

Foto 2. Carlos & Mirella: op de dansvloer en in het dagelijks leven een stel. Foto: Federico Paleo

Laatst gewijzigd: 2018-03-21 16:14:20 · Gepubliceerd: 20 maart 2018 - 1204