5 leuke uitjes terwijl de leraren staken

Alle uitjes met kinderen |  
Redactioneel door

Ga een leuk dagje weg met de kids op 13 april

13 april 2018 Toerisme Landelijk, Noord-Brabant Op woensdag 13 april staken de meesters en juffen van het basisonderwijs in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Geniet op deze extra vrije dag van een uitje met het hele gezin of neem als opa of oma de kleinkinderen een dagje mee uit! DagjeWeg.NL zet vijf leuke uitjes op een rijtje.

Foto 1. Maak je eigen steendruk in het Steendrukmuseum. Foto: Nederlands Steendrukmuseum

1. Attractiepark Toverland

Ouders die eigenlijk geen dag vrij kunnen nemen, mogen rustig komen doorwerken in restaurant Katara Plaza van Attractiepark Toverland in Sevenum, terwijl de kids rondrennen in het park! Wel moet voor zowel ouders als kinderen een entreebewijs worden gekocht. Speciaal voor vandaag zorgt het park voor extra stroompunten, wifi en gratis koffie en wat lekkers voor de ouders en er loopt een medewerker door het restaurant om een oogje in het zeil te houden. Tussen het werken door mogen ouders uiteraard wel even ontspannen in een achtbaan. Attractiepark Toverland is geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Ook leuk: bij GaiaZOO betalen kinderen tot en met twaalf jaar slechts € 10,- voor entree én krijgen ze een gratis speurtocht!

2. Monkey Town Heerlen

Ook bij Monkey Town Heerlen vermaken de kids zich prima terwijl ouders gewoon door kunnen werken. Ouders krijgen hier gratis entree, wifi en gratis bonenkoffie, dus dat zit wel goed. De kinderen verstoppen zichzelf ondertussen in de ballenbak, zoeven van de grote glijbaan en jumpen op de trampolines. Een dagje Monkey Town is niet compleet zonder potje gratis lasergamen! Monkey Town Heerlen is geopend van 09:00 uur tot 18:00 uur.

3. Jumpsquare Deurne

Speciaal voor ouder en kinderen met een flinke dosis energie is Jumpsquare Deurne extra vroeg geopend. Vanaf 09:30 mogen kinderen van twee tot tien jaar in alle rust en veiligheid springen tot 12:00 uur, waarna ook oudere kinderen op de trampolines mogen. Leer een driedubbele salto maken of plof samen met je vader of moeder in de lekker zachte foam pit. Jumpsquare Deurne is geopend van 09:30 uur tot 00:00 uur.

4. Naar de bios

Een uitje naar de bioscoop doet het altijd goed. Speciaal voor de lerarenstaking van vandaag draaien er in veel bioscopen in Limburg en Brabant kinderfilms. Lekker met z'n allen naar Pieter Konijn, Sherlock Gnomes, Bob de Bouwer, Coco of Rinkie de Ooiveaar. Stiekem zijn al die kinderfilms ook best wel leuk voor ouders. Kijk snel welke bioscopen in Brabant en welke bioscopen in Limburg er zijn.

5. Nederlands Steendrukmuseum

Wellicht heb je geen idee wat steendrukken zijn, maar daar kom je in het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard al snel achter. Dit uitje is niet alleen heel leuk voor kinderen maar ook nog eens leerzaam. Kinderen tot en met twaalf jaar en één begeleider krijgen vandaag gratis entree en de kids krijgen bovendien een mooie kleurplaat en kleine attentie. Wat je hier kunt zien? Hoe een steendruk gemaakt wordt met een historische pers! Uiteraard mag je zelf ook aan de slag in het atelier. Het Steendrukmuseum is geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Foto 2. In Toverland werk je lekker door terwijl de kinderen door het park rennen. Foto: Attractiepark Toverland
Foto 3. Lekker losgaan bij Jumpsquare Deurne. Foto: Jumpsquare
Foto 4. Zoef met al je vriendjes van de glijbaan bij Monkey Town Heerlen. Foto: Monkey Town Heerlen

Laatst gewijzigd: 2018-04-13 10:57:39 · Gepubliceerd: 13 april 2018 - 379