Ben jij de nieuwe Noach?

Kom wonen op de VerhalenArk!

De VerhalenArk Nieuws door
Foto 1. Het Bijbelverhaal van Adam en Eva. Foto: Bigship BV

archief oud artikel 28 mei 2018 Toerisme Landelijk Na een noodlottig jaar voor de VerhalenArk, de ark sloeg op hol in de haven van Urk en kreeg te maken met brand, krijgt het schip twee maanden rust om van binnen en buiten te herstellen. En in die tijd kun jij op de "kleine Ark van Noach" wonen, want eigenaar Aad Peters zoekt twee bewoners voor de ark! Ben jij de nieuwe Noach?

Wat is de VerhalenArk?

De VerhalenArk is een kleinere replica van de Ark van Noach, bekend uit het overbekende Bijbelverhaal. In deze ark huisvest een drijvend Bijbelmuseum met uit hout gesneden taferelen uit de Bijbel. De VerhalenArk is gigantisch: 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog. Er zijn maar liefst vier verdiepingen die je kunt bewonderen. Toch is het niet de grootste ark in Nederland; er is ook een Ark van Noach op ware grootte.

Moeilijk jaar voor de VerhalenArk

Afgelopen tijd was niet makkelijk voor de VerhalenArk. Op 3 januari sloeg de ark op drift in de haven van Urk door een hevige storm. Hierbij raakte de ark meerdere schepen in de haven, wat een aanzienlijke schade opleverde. Gelukkig raakte niemand gewond. Op 18 april brak er brand uit aan boord van de VerhalenArk terwijl deze in de haven van Zwartsluis lag voor reparatie. Eigenaar Aad Peters besloot daarna om de gigantische boot naar een vaste plek bij het IJsselmeer te slepen om hem de komende twee maanden van binnen en buiten te herstellen.

Kom wonen op de ark

In een post op Facebook zegt Peters per direct twee bewoners te zoeken. Dit geldt voor de periode van reparatie, twee maanden dus. "Wij zoeken twee personen die in deze tijd op de ark willen wonen. Uitzicht op water, perfect om met vakantie te combineren," schrijft hij. Denk jij dat je de nieuwe Noach bent? Stuur dan een mailtje naar info@verhalenark.nl.

Benieuwd naar de VerhalenArk? Lees wat je kunt verwachten aan boord. Let op: de ark is voorlopig nog gesloten voor bezoekers.
Foto 2. Een Bijbelse koning van hout. Foto: Bigship BV
Foto 3. De houten beelden zijn gemaakt door de beste beeldhouwwerkers uit Tsjechië. Foto: Bigship BV

Laatst gewijzigd: 2018-05-28 10:22:14 · Gepubliceerd: 28 mei 2018 - 361