Ga op wildsafari - gewoon in Nederland!

Grote Vijf-safari's van Staatsbosbeheer - overzicht | Nieuws door

Spot het edelhert, de zeehond en de andere drie grootste wilde dieren

1 juni 2018 Natuur Landelijk Verrekijker mee, geen parfum op en geen ritselende maar wel donkere kleding aan en wandelschoenen. Dat is de uitrusting die je nodig hebt voor een wildsafari in Nederland. Tenminste, als je op zoek gaat naar het edelhert of het wild zwijn. Wil je een bever spotten? Dan moet je misschien wel in een kano stappen. De Grote Vijf-safari van Staatsbosbeheer is een groot avontuur!

Foto 1. Op zoek naar de Grote Vijf met Staatsbosbeheer. Foto: Staatsbosbeheer © Celina Polane

Op zoek naar de grootste wilde dieren

In Afrika heb je de Big Five, maar in Nederland heeft Staatsbosbeheer vijf dieren bestempeld als de Grote Vijf. De uitdaging is natuurlijk om ze allemaal in het echt te zien: edelhert, zeehond, ree, wild zwijn en bever. Maar hoe? De boswachters van Staatsbosbeheer nemen je tijdens de Grote Vijf-safari's mee naar plekken waar je anders niet komt. En waar je grote kans maakt één van de diersoorten te spotten! In het Grote Vijf-paspoort krijg je na afloop een pin van het dier wat je onderweg hebt gezien.

In de kano of Landrover

De Grote Vijf-safari's van Staatsbosbeheer worden het hele jaar door georganiseerd, maar staan voornamelijk gepland in de schoolvakanties. Want voor kinderen is deze wildsafari zeker een bijzondere ervaring! Er zijn veel verschillende safari's in natuurgebieden verspreid in Nederland. Zoek je de bever? Dan kun je met een fluisterboot door de Biesbosch varen of in het Almeerderhout met een kano het gebied verkennen. Reeën vind je in verschillende gebieden, waar de boswachter je in een Landrover doorheen leidt. Twee vliegen in één klap slaan? Dan ben je op de goede plek in de Grevelingen, waar je naast reeën ook zeehonden kunt spotten! Bekijk hier alle Grote Vijf-safari's.

Foto 2. Misschien spot je wel een zeehond! Foto: Pexels.com
Laatst gewijzigd: 2018-06-01 22:13:39 · Gepubliceerd: 2018-05-31 12:02:36 - 801