Het kan weer: eropuit in de natuur!

Leuke uitjes in de buitenlucht met kinderen | Redactioneel door

Met de kids de natuur in

24 maart 2019 Natuur Landelijk "Is het nog ver?" "Ik moet plassen!" "Ik heb dorst...". Wat bedoeld is als een gezellige wandeling met de kids, eindigt meestal in een groot drama. En toch wil je, nu het weer kan, genieten van de ontluikende natuur. De oplossing: speciale kinderwandeltochten en leerzame ontdekroutes. DagjeWeg.NL zette de leukste routes op een rij.

Foto 1. Sokken en schoenen uit! Foto: BloteVoetenPark Brunssum.

Blotevoetenpad

GRONINGEN - Heerlijk in de modder spelen en goed vies worden is voor kinderen het leukste wat bestaat. Het perfecte uitstapje daarvoor is het blotevoetenpad Blôde Fuottenpaad in Opende. Schoenen uit en wandelen maar! De kinderen krijgen vieze, natte en groene voeten en kunnen zo letterlijk de natuur voelen. De tocht is 1,5 kilometer lang en onderweg kunnen ze uitrusten in de hangmatten en op de hangbankjes.

Doolhofpark

FRIESLAND - Terwijl papa en mama nog een rondje lopen in recreatiegebied Bakkeveen, zoeken de kinderen naar de uitgang van het doolhof. Aan de rand van bos, hei en duin ligt Doolhofpark & Bospaviljoen Bakkeveen, compleet met speeltuin en een doolhof. De leukste plek om de weg kwijt te raken! Wie vindt als eerste de weg weer terug? In Bospaviljoen Bakkeveen kun je terecht voor een lekker hapje en drankje.

Speelbospad

OVERIJSSEL - Kinderen willen het liefst alles alleen ontdekken. Op het Speelbospad op de Sallandse Heuvelrug is dat helemaal mogelijk. Het enige wat ze moeten doen is de eekhoorntjes volgen en de rest komt vanzelf. Tijdens de tocht kunnen ze klimmen en klauteren in alles wat ze tegenkomen. Ze kunnen er zelfs hutten bouwen. Geen kind die meer zeurt over hoe ver het nog is. Het enige wat je nog hoort is: "Ik wil nog niet naar huis!".

Kabouterwandeling

GELDERLAND - Kinderen willen maar wat graag Kabouter Plop en zijn vriendjes ontmoeten. Wie weet hebben ze geluk tijdens de Kabouterwandeling. Het begint allemaal met een rode puntmuts die je kunt kopen bij VVV Ruurlo of bij Pannenkoekenboerderij De Heikamp. Daarna gaat de wandeling van start onder een dikke boom door. Maar alleen kinderen mogen daar doorheen. Onderweg kun je de kids voorlezen uit het boekje Wouter Kabouter dat bij de wandeling wordt verkocht.

Beestjes kijken

DRENTHE - Vanaf het bezoekerscentrum van Nationaal Park Dwingerveld beginnen veel fietstochten en wandelroutes. Maar dit centrum is ook een heerlijke ontdekplek voor kinderen. In de tuin kunnen kinderen beestjes kijken. Er is een vlindertuin, een bijenstal en een bijenhotel. Rond het bezoekerscentrum vind je ook speelnatuur met een wilgenhuttendorp en een waterplas met waterpomp om eindeloos mee te spelen.

Foto 2. Lekker met de voetjes door de modder. Foto: BloteVoetenPark Brunssum.
Foto 3. Voor kinderen is het heerlijk de natuur te ontdekken bij het bezoekerscentrum van Nationaal Park Dwingerveld. Foto: Andries de la Lande Cremer

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-03-22 09:12:26 · Gepubliceerd: 2009-09-22 14:40:55 - 14775