Op safari door nieuw gebied in Beekse Bergen

Nieuw gebied in Safaripark Beekse Bergen: Edge of Africa

Safaripark Beekse Bergen   Nieuws door
Foto 1. Het nieuwe gebied heet Edge of Africa. Foto: Beekse Bergen

23 juni 2018 Toerisme Hilvarenbeek, Noord-Brabant Ringstaartmaki's klimmen er vrij rond en aan het strand staan pinguïns te zonnebaden. In Safaripark Beekse Bergen sta je op het randje van Afrika, in een mooi nieuw gebied 'Edge of Africa' wat sinds half juni geopend is. En dat is niet de enige vernieuwing in het safaripark!

In Safaripark Beekse Bergen ga je echt op safari; met de auto, de bus, boot of te voet! Sinds kort wacht alle wandelende avonturiers een ontmoeting met pinguïns en ringstaartmaki's in Edge of Africa. In het nieuwe gebied aan de rand van het safaripark kunnen de ringstaartmaki's overal rondlopen en zich door het gebied verplaatsen over bruggetjes en touwen. Bezoekers krijgen volop de kans om de diertjes goed te bekijken. En lukt het onderweg niet om ze te spotten? Dan komen ze tijdens de leerzame voederpresentaties wel naar voren. De presentaties staan elke dag op het programma. In het nieuwe gebied leven ook pinguïns, die een mooie plek hebben gekregen aan het strand.

Safaripark Beekse Bergen bestaat dit jaar vijftig jaar en vierde dit onder meer met de opening van het SafariResort. Hier word je wakker tussen de leeuwen en giraffen! Lees: Slaap midden op de savanne in Beekse Bergen.

Bescherming van wilde maki's en pinguïns

In Edge of Africa wordt nog een onderzoekshut geplaatst, waar bezoekers erachter komen dat de maki's in het wild juist minder ruimte krijgen. Hoe de rangers de maki's en hun leefgebied beschermen en wat ze daarbij tegenkomen; dat leer je hier. Ook is er informatie over de bedreiging van de pinguïns in de natuur. Deze dieren lijden onder overbevissing, olierampen en het verdwijnen van hun broedstranden.

Nieuw gorilla-eiland in Beekse Bergen

Eerder dit jaar namen de gorilla's hun intrek op het nieuwe gorilla-eiland in Safaripark Beekse Bergen, waar ze flink meer ruimte hebben dan eerst. Bezoekers krijgen naast een mooi zicht op de gorilla's ook meer informatie over het leven van de westelijke laaglandgorilla. Deze diersoort wordt namelijk ernstig bedreigd in het wild. Diep in de regenwouden van West-Afrika zoeken mijnwerkers naar coltan, de kostbare grondstof voor mobiele telefoons. Voor de winning van coltan worden enorme stukken regenwoud vernietigd en wordt het leefgebied van de gorilla steeds kleiner. In een nagebootste coltanmijn komen bezoekers meer te weten over de situatie. Tip: neem meteen je oude mobiele telefoons mee, die kun je hier inleveren. De coltan kan hergebruikt worden en dat is weer goed voor de instandhouding van de regenwouden.

Foto 2. De ringstaartmaki's hebben de ruimte in Safaripark Beekse Bergen. Foto: Beekse Bergen
Foto 3. Pinguïns op hun nieuwe stekkie in Edge of Africa. Foto: Beekse Bergen
Foto 4. De westelijke laaglandgorilla wordt in het wild bedreigd. Foto: Beekse Bergen

Laatst gewijzigd: 2023-05-26 10:42:40 · Gepubliceerd: 2018-06-21 14:16:56 - 4404