Olifantendouche en modderbaden in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort |  deel via WhatsApp | Persbericht door

Afkoelen tussen de apen in de dierentuin

25 juli 2018 Toerisme Amersfoort, Utrecht Mensen en dieren zoeken volop de verkoeling op tijdens deze Hollandse hittegolf. Ook in DierenPark Amersfoort worden er allerlei maatregelen getroffen om lekker koel te blijven. "De olifanten vermaken zich met watersproeiers en de apen krijgen een ijskoude traktatie", vertelt projectleider Hylke Steggerda. "Ook voor bezoekers is er een hoop waterpret te beleven in het park."

Foto 1. Olifanten hebben waterpret in DierenPark Amersfoort. Foto: DierenPark Amersfoort.

Dagje dierentuin in plaats van strand

In het bosrijke dierenpark is genoeg schaduw te vinden voor de bezoekers. Het park wil ook tijdens warme zomerdagen een goed alternatief bieden voor een dagje strand, waar het soms óf te druk óf te heet is. "Elke dag kan jong en oud meedoen met een XL Waterpret-feestje tussen de dino's. De watersproeiers staan aan, de kleintjes kunnen lekker spelen in de Bosbeek en het hele gezin kan met een fietsbootje over de Expeditie-rivier varen", aldus Hylke. "Zo is het park ook met deze warmte een leuk dagje uit."

Dieren spelen in het water

Veel dieren zoeken de schaduw van hun verblijf op. "Voor wat extra verkoeling geven wij dieren een ijskoude lekkernij, de neushoorns hebben een verkoelend modderbad en wie geluk heeft kan de jonge olifantjes zien rondspetteren in het water", vertelt Hylke. "Natuurlijk moeten wij deze dagen ook extra alert zijn op brand. Roken kan alleen nog op de aangegeven terrassen en wij houden de bomen en planten goed in de gaten."

Foto 2. Kinderen hebben waterpret in de dierentuin. Foto: DierenPark Amersfoort.

Laatst gewijzigd: 2018-07-25 10:05:56 · Gepubliceerd: 2018-07-25 10:05:56 - 856