Rawr! Spot gigantische dino's in de Jaarbeurs

World of Dinos in Jaarbeurs Utrecht |  deel via WhatsApp | Nieuws door

World of Dinos is opnieuw in Utrecht te zien

19 april 2019 Toerisme Utrecht, Utrecht Aaien, op ze zitten of van een afstandje ietwat nerveus naar ze kijken. In de expo in de Utrechtse Jaarbeurs staan tot en met 12 mei meer dan zestig bewegende en brullende dino's. Niet echte natuurlijk, maar wel gigantische: de grootste exemplaren zijn maar liefst 12 meter (!) lang. Alle klassiekers die je uit boekjes en films kent komen voorbij in World of Dinos, van vegetarische exemplaren tot de levensgevaarlijke T-Rex. Durf jij...?

Foto 1. Bij World of Dinos mag je alle dino's aanraken! Aaien, erop zitten voor een foto. Als je durft... Foto: Anja Boschma.

Brullende bewoners in de Jaarbeurs

Meer dan zestig brullende dino's staan op je te wachten in World of Dinos. Huiver bij de T-Rex en staar omhoog bij de Brachiosaurus - ja, die met die lange nek. De decors in de tentoonstelling zijn ingericht zoals de natuurlijke omgeving van de prehistorische beesten moet zijn geweest. Door middel van speurtocht door de verschillende hallen vol bewegende beesten kom je van alles te weten over dinosauriërs. Welke dino's zijn vegetarisch en welke niet? En welke dino was nou het allergrootst? In de Dinoscoop plof je neer voor een dino-documentaire, in de Kids Zone kunnen kinderen lekker springen en spelen en in de zandbak ga je aan de slag als expert. Lukt het jou om het fossiel van je favo dino op te graven?

Dit is er nog meer te doen in de meivakantie.

Goed om te weten

  • World of Dinos in de Jaarbeurs Utrecht is vanaf 19 april tot en met zondag 12 mei dagelijks open van 10:00 uur tot 18:00 uur;
  • Een kaartje aan de deur kost in het weekend € 19,50 voor volwassenen en € 17,- per persoon voor kinderen van drie tot en met twaalf jaar. Bezoekers vanaf 65 jaar betalen ook het gereduceerde kindertarief. Doordeweeks is de entreeprijs € 2,- minder per persoon;
  • Tip: kom met de trein (het station ligt pal naast de Jaarbeurs). Toch met de auto? Je kunt terecht in Hal 8, parkeren op P3. Navigatie adres: Van Zijstweg 21 - Utrecht.

Meer uitjes met dino's

Foto 2. Lukt het jou om een T-Rex in bedwang te houden? Foto: Anja Boschma.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-04-24 16:59:42 · Gepubliceerd: 2018-08-09 16:43:14 - 5101