Bloemencorso Leersum: prachtige praalwagens en fleurige oldtimers

Bloemencorso Leersum 2018 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Op 18 en 19 augustus trekken kleurrijke optochten door Leersum

16 augustus 2018 Toerisme Leersum, Utrecht Metershoge reuzen bezaaid met bloeiende bloemen, een elegante koningin in een fleurige jurk en kleurrijke optochten waar je spontaan blij van wordt. Bloemencorso Leersum trekt 18 en 19 augustus weer door Leersum en wel voor de 66e keer. Prachtige praalwagens en mozaïeken van bloemen, een braderie, kunstmarkt en kermis én een optocht van oldtimers: er is genoeg te zien en te doen!

Foto 1. Bewonder dit weekend prachtige praalwagens in Leersum. Foto: Bloemencorso Leersum.

Te doen tijdens Bloemencorso Leersum 2018

Op 18 en 19 augustus is alweer de 66e editie van het Bloemencorso Leersum. Door de jaren heen is het corso steeds meer gegroeid, met kinderactiviteiten, markten en sinds 2017 de Dahliarit: een optocht van oldtimers. Ook wordt elk jaar iemand tot Bloemenkoningin gekroond en stemt het publiek per sms op de mooiste praalwagen. Zaterdag om 14:00 uur begint de optocht en trekken de mooiste praalwagens door Leersum. Maar er is ook een stoet met muzikanten, een kermis en volop entertainment voor kinderen. Een ballenbak, springkussen en glijbaan bijvoorbeeld. Op zaterdagavond is het vanaf 19:00 uur groot feest op het Kerkplein. Op zondag gaat dat feestje vanaf 11:00 uur gewoon weer door met een braderie, kermis, horecaplein en kinderactiviteiten.

Tarieven Bloemencorso Leersum

Om het corso te bezoeken betalen bezoekers vanaf dertien jaar op zaterdag € 6,50. Kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar betalen € 2,- entree. Jongere kinderen hebben gratis entree. Op zondag betalen bezoekers vanaf dertien jaar € 3,- per persoon en hebben kinderen tot en met twaalf jaar gratis toegang.

Kleurrijke traditie dankzij Wilhelmina

Het ontstaan van het corso stamt nog uit de tijd toen koningin Wilhelmina over ons kikkerlandje regeerde. Toen werd Koninginnedag namelijk in de zomer gevierd, op 31 augustus. Dan was er een optocht met karretjes en fietsen versierd met heide, mos, goudsbloemen en meer fleurigheden. Toen Juliana koningin werd en Koninginnedag naar april verschoof, wilden de Leersummers hun bloemenoptocht niet loslaten. Et voilà; het traditionele bloemencorso in augustus werd geboren.

Foto 2. Vrijwilligers werken maandenlang aan de mooiste praalwagens. Foto: Bloemencorso Leersum.
Foto 3. Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus trekt de fleurige stoet door Leersum. Foto: Bloemencorso Leersum.
Foto 4. Elk jaar wordt de Bloemenkoningin verkozen. Ze krijgt een ereplaatsje in de optocht. Foto: Bloemencorso Leersum.
Natuurlijk mag een feestelijke fanfare niet ontbreken. Foto: Bloemencorso Leersum.

Laatst gewijzigd: 2018-08-15 09:18:17 · Gepubliceerd: 2018-08-14 09:48:42 - 1429