Schuif aan - met een speciaalbiertje - bij Buurman & Buurman

Gezellig lunchen of dineren op de Markt in Wageningen

Eetcafé Buurman & Buurman in Wageningen Recensie door
Foto 1. Een avondje uit bij Buurman & Buurman in Wageningen. Foto: DagjeWeg.NL

archief oud artikel 4 januari 2019 Toerisme Wageningen, Gelderland In Wageningen heb je met uitzicht op de Grote Kerk volop keuze uit restaurants voor een lunch of diner. Kun je bijna niet kiezen? Schuif dan aan bij Eetcafé Buurman & Buurman: voor de gezelligheid, de uitgebreide bierkaart en een goede lunch of diner voor een aantrekkelijk bedrag.

Wat de naam van het gezellige eetcafé al doet vermoeden; de buurmannen uit de bekende televisieserie zijn present! Bij binnenkomst loop je Buurman & Buurman meteen tegen het lijf en in het interieur zie je ze op verschillende plaatsen terug. Na de kou buiten is de warmte binnen extra fijn en de sfeer voelt meteen goed. De bediening verwelkomt ons hartelijk en wijst ons een tafel. Omdat we met een grote groep zijn is de achterste tafel voor ons gereserveerd en schuiven we aan bij een lange tafel met bank. Een gezellig hoekje met nostalgische reclameborden aan de wand, waar we gerust uitbundig praten en genieten van ons uitje. De andere aanwezige gasten zitten voor in het eetcafé en hebben gelukkig geen last van ons luidruchtige gezelschap.

Uitgebreide bierkaart

Omdat nog niet iedereen aanwezig is beginnen we met een drankje. Voor de bierliefhebbers is de uitgebreide bierkaart een aangename verrassing. Een Barbar Bok in een mooi glas en een Leute Bok, ook in bijpassend glas, belanden op onze tafel. En dan is het gelukkig al snel tijd om te dineren, want na een uitdagend uurtje in de Escape Room Wageningen gaat er wel wat in! We hebben een combinatie-arrangement geboekt en mogen kiezen uit het Escaperoom menu, wat iets minder uitgebreid is dan de gewone kaart. De gerechten zijn eenvoudig, maar smaken goed en dat voor een redelijke prijs. Als voorgerecht proeven we onder meer van de champignons gebakken in knoflookolie, wat lekker dipt met het geserveerde brood. Als hoofdgerecht kiest de meerderheid voor een Hamburger XL, die de verwachtingen qua formaat meer dan waarmaakt. De Hamburger XL is een stevige burger met kaas, geserveerd op goed brood en met friet als bijgerecht. Een uitdaging om ‘m helemaal op te peuzelen!

Escaperoom menu

De keuze aan desserts is helaas wat karig in het Escaperoom menu. Een dame blanche is eigenlijk de enige optie, naast koffie of thee als afsluiter van de maaltijd. Gelukkig maakt de goede cappuccino veel goed: met weelderig melkschuim, een likeurtje met slagroom en een blokje caramel. Was elk kopje koffie maar zo luxe. Al met al hebben we een gezellige avond en krijgen we absoluut waar voor ons geld. De warme inrichting en het attente personeel van Eetcafé Buurman & Buurman dragen bij aan een geslaagde avond, die in combinatie met de Escape Room een leuk bedrijfsuitje vormt.

Meer uitjes in Wageningen

Lees ook:
Foto 2. Schuif aan bij Eetcafé Buurman & Buurman in Wageningen. Foto: Buurman & Buurman
Foto 3. Welkom aan de Markt in Wageningen! Foto: Buurman & Buurman

Laatst gewijzigd: 2021-01-04 13:58:22 · Gepubliceerd: 4 januari 2019 - 2739