Top 10 schaatsbanen deze winter

Waar schaatsen in Nederland? |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Dagje schaatsen? 10 leuke ijsbanen op een rij

31 oktober 2019 Toerisme Landelijk Niets is gezelliger of romantischer dan de ijzers onderbinden en samen een dagje schaatsen. En daarna de inspanning belonen met een warme kop chocomelk of een winterse snack. Broodje rookworst, anyone? Dit najaar, in het speciaal deze kerstvakantie, zijn er genoeg leuke schaatsbanen om te bezoeken. Veel ijsbanen verdwijnen in januari weer, dus pak je kans en steel de show op het ijs!

Foto 1. Waar in Nederland kun je tijdens de winter lekker schaatsen? Check de top 10. Schaats bijvoorbeeld samen in Rotterdam! Foto: IJsvrij Festival © Annemieke van der Togt.

Top 10 ijsbanen

  • Plaswijckpark, Rotterdam. Hoezee, de winter is begonnen! Vanaf 1 november kun je schaatsen in Plaswijckpark. Deze overdekte schaatsbaan is ook voorzien van horeca, dus een kopje warme chocolademelk is binnen handbereik. Eigen schaatsen meenemen mag, maar je kunt ze hier ook gratis lenen.
  • Archeon, Alphen aan den Rijn. Beleef de winter en de kerst zoals ze dat in de middeleeuwen deden! In themapark Archeon is de eerste sneeuw al gevallen - en ligt er vanaf 14 december een prachtige ijsbaan voor je klaar. Bestel via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes met 25% korting!
  • Winter Station Spoorwegmuseum, Utrecht. Schaats rondjes op de overdekte ijsbaan terwijl je historische locomotieven bewondert. Vanaf 21 december is het Spoorwegmuseum extra sfeervol tijdens het Winter Station.
  • IJsvrij Festival, Rotterdam. Ook al heet het IJsvrij Festival, er ligt toch écht ijs. Vorig jaar nog onder de Euromast, dit jaar in het centrum van Rotterdam. Trotseer het ijs vanaf 14 december langs het water bij de Leuvehaven op Plein 1940. Het romantische festivalplein heeft dit jaar een Zweeds thema, met volop Zweedse lekkernijen. Gezellig!
  • Cool Event Scheveningen, Scheveningen. Winterpret aan de Scheveningse kust! Kom vanaf begin november schaatsen voor een magisch verlicht Kurhaus op de schaatsbaan op het Kurhausplein. Sla ook zeker De Pier niet over; hier staat een gigantische ijsglijbaan en hier bezoek je vanaf 7 december de Ice Expo, vol prachtige ijssculpturen.
  • Schaatsbaan op het Vrijthof, Maastricht. Maastricht is een van de meest sfeervolle steden van Nederland, vooral tijdens de feestdagen. Kom vanaf 29 november schaatsen op het Vrijthof, omgeven door duizenden lichtjes, gezellige attracties en lekker - winters - eten.
  • Ice*Amsterdam. Kom vanaf november schaatsen in hartje hoofdstad bij Ice*Amsterdam! De iconische 'iamsterdam' letters zijn inmiddels niet meer, maar vanaf de ijsbaan op het Museumplein heb je nog steeds een spectaculair uitzicht op het betoverend verlichte Rijksmuseum. Tel daar lekker eten en knusse muziek bij op en je hebt een compleet winterplaatje. Hartstikke romantisch!
  • Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem. De winter is altijd gezellig ouderwets in het Nederlands Openluchtmuseum! Kom hier vanaf 7 december lekker schaatsen, sleeën en genieten van een nostalgische winterdag vol leuke activiteiten voor het hele gezin.
  • De Scheg, Deventer. Schaats de winter in bij De Scheg in Deventer! Op deze gezellige en grote schaatsijsbaan is er ruimte voor kinderen, stelletjes en snelheidsduivels die een nieuw persoonlijk record neer willen zetten. Meer winterpret? Er is nog veel meer te doen bij De Scheg, blijf je gewoon gezellig plakken.
  • Het Groninger Winterfestijn, Groningen. Groningen On Ice is helaas niet meer, maar schaatsen op de Grote Markt kan ook dit jaar gewoon weer! Het Groninger Winterfestijn is er vanaf 22 november in hartje Grunn en is veel meer dan alleen een overdekte ijsbaan. Optredens van lokale talenten, après-ski, warme choco en lekker veel eten. Tijdens dit nieuwe Winterfestijn ben je uren zoet!

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Schaatsen op bijzondere locaties: deze winter heb je keuze genoeg, zoals het IJsvrij Festival in Rotterdam. Foto: IJsvrij Festival © Annemieke van der Togt.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-01-18 14:20:49 · Gepubliceerd: 2018-12-21 17:27:47 - 8169